Nespokojným stredoškolákom a vysokoškolákom odkazujú - my nie sme po obede hladní ani znechutení! Stravníci zo školskej jedálne Strednej priemyselnej školy dopravnej v Košiciach si nevedia vynachváliť svoje kuchárky.
V školskej jedálni pripravujú obedy pre 600 stravníkov. Okrem svojich žiakov nasýtia aj študentov okolitých stredných škôl. V utorok ich potešili paradajkovou polievkou, lososom s bylinkami a zemiakovou kašou, v stredu mali zemiakovú polievku so syrom a kurací paprikáš s kolienkami.
„Varíme s láskou, a to môžem povedať za všetky ženy v kuchyni. Dokopy nás je sedem a tvoríme dobrý kolektív. Je to úžasný pocit, keď vieme, že naše jedlo študentom i profesorom chutí,“ povedala nadšene vedúca školskej jedálne Iveta Hintošová.
Jedálny lístok pripravuje z klasických jedál a vyhľadáva aj novinky. „Musíme dodržiavať určité normy, ale keď sa chce, všetko ide. Veľa závisí od vedúcej a hlavnej kuchárky, ale aj od dodávateľov surovín,“ priblížila vedúca, ktorú pochvala od čitateľa Nového Času veľmi potešila.
Aby tvorili dobrý kolektív, vždy v decembri idú všetky ženy z kuchyne na trojdňový rekondičný pobyt. „Sme dobrý kolektív a potom to cíti aj stravník. Rada zájdem aj priamo do jedálne a pýtam sa študentov, ako im chutí a čo by ešte bolo treba vylepšiť,“ uzavrela Hintošová.
Jakub Zagora (16), prvák
"Majú výborné polievky a na dupľu, ak ešte niečo zostane, môžem ísť aj viackrát."
Albín Antoš (16), prvák
"S jedlom som veľmi spokojný, je lepšie, ako sme mali v našej základnej škole."
Miro Born (16), prvák
"Varia výborne. K jedlu ešte dostaneme ovocie a na výber je viac druhov jedla."
Varia vám chutne alebo nechutne? Svoje postrehy a foto posielajte na tip@novycas.sk