Za rezne veľkosti malíčka či chabú napodobeninu šalátu Caprese mesačne vyhodia desiatky eur, do školských lavíc však odchádzajú hladní a poriadne znechutení.
Fotografie jedál sme poslali odborníčke na výživu Kataríne Skybovej z Inštitútu redukcie a prevencie nadváhy kompliment. Tá kritikou nešetrila.
Šalát Caprese
- stredná škola v Banskej Bystrici
- 21 eur mesačne
Hodnotenie: Jedlo aj napriek svojmu názvu nie je pripravené podľa receptu na šalát Caprese. Porcia jedla vyzerá odpudivo.
Cestoviny so syrovou omáčkou
- stredná škola v Trenčíne
- 1,33 - 1,45 eur
Hodnotenie: Cestoviny sú rozvarené, omáčka sa podľa vzhľadu nedá identifikovať a je jej málo. Jedlo je fádne, nutrične chudobné, nepôsobí lákavo a nevzbudzuje chuť do jedla.
Ryba so zemiakovou kašou
- stredná škola v Trenčíne
- 1,33 - 1,45 eur
Hodnotenie: Porcia jedla je nevyvážená, sacharidová príloha (zemiaková kaša) je veľká a kúsok ryby malý. Jedlo má nízku sýtivosť. Zaliatie výpekom zhoršuje nielen celkový dojem, ale aj jeho kvalitu.
Rezeň so zemiakmi
- stredná škola v Piešťanoch
- 1,50 eur
Hodnotenie: Porcia jedla je malá. Použitá tepelná úprava mäsa je nezdravá a pre deti nevhodná.
Grilovaná zelenina
- vysoká škola, Prešov
- 2,53 eur (s ISIC-om 1,53 eur)
Hodnotenie: Grilovaná zelenina nie je grilovaná, ale zrejme tepelne upravená, nekvalitne zmrazená zelenina (vysoký obsah vody v zelenine). Nutričná hodnota jedla je veľmi nízka.
Nechutia vám obedy v školskej jedálni? Napíšte nám na tip@novycas.sk