Radek Šubrt, známy aj ako porotca v šou MasterChef, pripravil vysokoškolákom ako prekvapenie hovädzí pupok, opekané zemiaky a zeleninu ratatouille. Študentom chutilo, nápad vedenia školskej jedálne ich nadchol. Exkluzívne menu ich vyšlo iba na 1,70 €!Šéfkuchár, ktorý varí hneď v niekoľkých pražských reštauráciách, varil v jedálni Žilinskej univerzity. Radek Šubrt pripravil spolu s kolegami z menzy približne 400 porcií špeciálneho menu. Študenti sa mohli zalizovať.
„Máme pečené zemiaky, kúpili sme špeciálne malé, pretože čím väčší zemiak, tým viac stráca na intenzite chuti. K tomu sme dali zeleninu ratatouille, kde bolo všetko iba čerstvé, baklažán, cuketa, paprika, cesnak, cibuľa, čerstvé bylinky, ako sú rozmarín, tymian,“ prezradil profesionálny šéfkuchár.
Z výpeku z mäsa pripravil veľmi chutnú omáčku zo zeleného korenia a s troškou smotany. „Do zeleniny sme dávali olivový olej, takže sme použili iba kvalitné suroviny.“ Šubrt upozorňuje, že v sklade školskej jedálne našiel len čerstvú zeleninu a iné potraviny, čo nemajú ani lepšie reštaurácie.
Čerešničkou na torte bolo mäso. Študenti si pochutnali na austrálskom pupku. „Mäso dozrieva päť týždňov, aby bolo fantasticky mäkké. Šiel som naň spôsobom pozvoľného pečenia, piekli sme ho pri 65 stupňoch dve hodiny, aby bolo mäso vnútri stále červené,“ dodal Šubrt, ktorý sám aj vydával jedlo. Menu stálo 1,70 €.