Lákavo znejúci názov týchto šampiňónov by zaujal aj tých najväčších šampiónov – jedákov. Pod „pokrievkou“ sa nachádzalo nemilé prekvapenie. „Keď som išiel nakupovať do obchodu v bratislavskej Petržalke, uvidel som v uličke s hríbmi plesnivé šampiňóny. Veľmi ma to prekvapilo, tak som to hneď odfotografoval,“ napísal čitateľ Matej. Zástupcovia spoločnosti Bonduelle na naše otázky, ako sa pleseň dostala k hríbom, nereagovali.
Ďalší problém, ktorý neunikol našim čitateľom, priniesol už celosvetovo známe prelepovanie etikiet. Na chlebe sa pôvodne nachádzal ako konečný dátum spotreby 9. september, no šikovný prelep ho posunul na nasledujúci deň. Konateľ spoločnosti Czucz v tom videl zlyhanie ľudského faktoru. „Ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu. Zistili sme, že dňa 06.09.2013 boli vytlačené chybné etikety so zlým dátumom spotreby. Preto sme vytlačili nové etikety so správnym dátumom. Došlo k zlyhaniu ľudského faktoru nakoľko poverený pracovník už zabalené chleby neprebalil, ale iba prelepil etiketu,“ povedal Tomáš Czucz.
Nech je pravda akákoľvek, pozorní nakupujúci by si výrobky s prelepenými etiketami nemali nevšímať. Aj v prípade nášho čitateľa mu predajňa pečivo vymenila za nové bez problémov. A ak sa budú podobné prípady opakovať, na rad môžu prísť aj závažnejšie riešenia, ktorým sa dodávateľ určite nepoteší.
Všetky vaše tipy o potravinách či vtipných cenovkách nám posielajte na tip@novycas.sk!