V oddelených častiach umelého jazera budú pstruhy, kapry aj amury. „Víkendoví“ rybári si môžu doniesť udicu so sebou, alebo si ju prenajať priamo na kúpalisku. „O kúpanie v jazere s pieskovou plážou už ľudia nemajú záujem, tak sme sa rozhodli doň nasadiť ryby. Amury už v jazere sú, v stredu k nim pribudli zhruba 200-gramové pstruhy,“ povedal Juraj Sninský, majiteľ firmy, ktorá kúpalisko prevádzkuje.
Rybačka v Aqualande
plocha jazera – 2,5 ha
požičanie udice – 3 €/deň
cena za uloveného pstruha – 1,50 €
úlovok si môžete vziať domov, alebo priamo na kúpalisku dať ugrilovať
Pstruh dúhový
Je predátor s rozmanitou potravou. Jedia takmer všetko, čo sa k nim dostane. Ich povesť vyberavých rýb je iba legendou. Pstruh môže merať 46 centimetrov a vážiť približne jeden kilogram.
Pečený pstruh v alobale
Suroviny: pstruh (4 ks), soľ, karí korenie, cesnak (2 strúčiky), cibuľa (2 ks), citrón (1 ks), rasca, maslo (125 g).
Postup:
- Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a dáme dobre odkvapkať.
- Potom ich osolíme, posypeme karí korením a do brušného otvoru vložíme na plátky nakrájaný cesnak, cibuľu, pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať asi 1 - 2 hodiny.
- Pripravené pstruhy každý osobitne položíme na alobal, potrieme roztopeným maslom, posypeme rascou, zabalíme a pečieme na rozohriatom grile asi 20 - 25 minút.
- Vhodné prílohy sú opečené alebo vyprážané zemiaky a rôzne druhy zeleninových šalátov.