V rámci praktickej časti záverečných skúšok pripravili slávnostné torty, ktoré sú potešením aj pre oko. „Praktická časť skúšok bola veľkým prekvapením. Úlohou študentov odboru cukrár bolo navrhnúť a vytvoriť dezert, tortu a sladkú dekoráciu na stanovenú tému,“ opísal priebeh skúšok učiteľ odborných predmetov Vladimír Kuzár. Študenti tak tvorili sladké dobroty na prvé sväté prijímanie, svadbu, detskú párty či oslavu okrúhleho jubilea.
„Hodnotili sme prípravu a chuť dezertov, pri tortách sme sa zamerali na prípravu a celkovú úpravu,“ priblížil kritériá hodnotenia. „Na prácach študentov vidieť, že počas štúdia získali okrem vedomostí aj praktické zručnosti. Dúfam, že zo zákuskov a tort našich absolventov nebudú mať v budúcnosti radosť len oni, ale aj ich zákazníci,“ dodal Kuzár.
Na svadbu
Eva Mlynarčíková stavila na klasickú dobošovú tortu s kakaovým krémom.
Dezert
Kristína Vnenčáková upiekla čokoládovo-smotanový dezert s marinovanými brusnicami a omáčkou.
Prvé sv. prijímanie
Mária Slovíková vytvorila túto orechovú tortu s karamelovým krémom.