David Whipple z amerického štátu Utah si hamburger kúpil vo fastfoode McDonald´s v roku 1999. Chcel si ho uchovať asi mesiac, aby mohol kamarátom dokázať, koľko musí obľúbená pochúťka obsahovať chemických látok, keď sa ani po mesiaci nepokazí. Na hamburger však zabudol. Po dvoch rokoch ho našiel vo vrecku kabáta a stav tejto lahôdky ho poriadne prekvapil. Hamburger sa takmer vôbec nezmenil, rozhodol sa teda ešte pár rokov počkať.
David, ktorý sa zaujíma o zdravé stravovanie a zloženia potravín tvrdí, že chcel len ukázať, ako pracujú enzýmy. "Myslel som si, že hamburger bude dobrým príkladom. Po mesiaci som však naň zabudol. Mal som ho v papierovom vrecku spolu s účtenkou vo vrecku kabáta v dodávke asi dva alebo tri mesiace," povedal v americkej televíznej šou The Doctors David.
Hamburger našla v kabáte Davidova žena asi po dvoch rokoch. "Nemohli sme tomu uveriť. Vyzeral úplne ako čerstvý," uviedol Američan, ktorý sa rozhodol nechať si hamburger ešte dlhšie. Ani po dlhých rokoch nie je na ňom žiadna pleseň, huby, dokonca ani nezapáchal. Z celého obsahu sendviča sa pokazila iba kyslá uhorka. "Ešte si ho nechám. Ukážem ho vnúčatám, aby videli, aké vlastne sú pochúťky z fastfoodu. Dúfam, že ich to prinúti jesť zdravo," dodal.