Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.01.2013 12:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
Video

Tuning zrazy Danubia: Postavili sa policajti na štart nelegálnych pretekov?!

Tma, osvetlenie len zo svetlometov automobilov, v pozadí vidieť mostné piliere.

Autá s policajným označením stoja vedľa seba na milimeter presne. Medzi nimi človek so vztýčenými rukami máva na štart. Na celú udalosť sa prizerá niekoľko zvedavcov.

Presne takúto fotografiu poslal do Nového Času čitateľ. Tvrdí, že je stará tri týždne a že dva policajné automobily sa postavili na štart trate tuningového zrazu, ktorý sa mal konať pod bratislavským Prístavným mostom. Rovnaký záber je aj na stránke na facebooku, kde fanúšikova píšu svoje názory. Postavili sa policajti na štart nelegálnych pretekov?!

Fotografia, ktorú do redakcie Nového Času poslal čitateľ, pripomína zábery nelegálnych pretekov. Mávaním totiž človek stojaci medzi dvoma automobilmi s policajným označením signalizuje štart áut na trati. „Bolo to pod Prístavným mostom 22. decembra, okolo 21.15. Nebolo tam veľa áut, asi 10 až 15,“ opísal situáciu čitateľ Nového Času. Podľa jeho vyjadrení je to podobné ako na iných miestach v Bratislave - stretnú sa mladí ľudia na autách, niektorí súťažia, iní sa pozerajú. Trať má niekoľko sto metrov. „Je to o zábave,“ vysvetlil. „Boli tam aj policajti, ktorí tiež štartovali, dve autá Volkswagen Golf a Seat Leon, podarilo sa mi ich odfotiť,“ tvrdil čitateľ Nového Času. Ktoré z vozidiel prišlo prvé do cieľa, však už povedať nevedel.

Priaznivci tuningu majú svoju stránku na facebooku, fotografia sa tam objavila predvčerom. V diskusii sa vyjadrujú ľudia, ktorí sa pretekov zúčastnili. Sú tam aj zábery s autami označením pripomínajúcimi policajné vozid­lá. Píšu, že tam prišli policajti, ale nezasahovali. Stránka s názvom Tunig zrazy Danubia má viac ako 1 200 fanúšikov a sú na nej umiestnené aj iné fotografie z rôznych akcií tuningu po Bratislave z minulosti. Zrazy v Bratislave sa majú konať každú sobotu. Niektoré sú priamo spod Prístavného mosta, iné spred veľkého parkoviska pred obchodným centrom Danubia v Bratislave, kde mladíci za volantom driftujú.

Polícia účasť na pretekoch popiera

Nový Čas poslal fotku aj na bratislavskú políciu. „Vzhľadom na to, že fotografia je nekvalitná, nie je možné určiť, či išlo o policajtov z Bratislavského kraja, alebo či bola fotografia vyhotovená v Bratislave,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár. Policajti tvrdia, že v dňoch 8., 15. a 22. decembra 2012 monitorovali v danej lokalite zraz vodičov tuningových vozidiel v čase od 21.00 do 24.00 hodiny. „Na predmetnom mieste však k žiadnym nelegálnym pretekom nedošlo a v tejto súvislosti ani nebola narušená bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke,“ dodal Peczár. Vzhľadom na to, že nešlo o bezpečnostné opatrenia, ale o zvýšený výkon policajtov v rámci bežného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke, nie je možné povedať, koľko policajných hliadok a z akých útvarov tam bolo. Polícia nevedie ani štatistiku kontrolovaných osôb a vozidiel na konkrétnom mieste.

Podľa diskusie z facebookovej stránky mohlo ísť o vozidlo PMJ, teda pohotovostnej motorizovanej jednotky. Či policajti skutočne na nelegálnych pretekoch aj štartovali, však z diskusie nevyplynulo.

Po tom, čo denník Nový Čas zverejnil fotografiu policajných áut stojacich ako keby na štarte pretekov, polícia svoje stanovisko prehodnotila a tvrdí, že muži zákona na mieste zasahovali. "Policajti z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zistili, že na spomínanej sociálnej sieti sa nachádza aj originálne video, z ktorého bola predmetná fotografia zhotovená. Po prezretí originálu videa, z ktorého bola fotografia zhotovená, je totiž vidieť, že policajti na mieste boli, ale nie za účelom zúčastnenia sa nelegálnych pretekov, ale za účelom, aby sa predmetné preteky nekonali," doplnil Peczár s tým, že za vyhotovením fotografie je snaha zavádzať a nepravdivo prezentovať prácu policajtov z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Iné preteky na Slovensku

Január 2012, Radava

Podozrenie z ilegálnych pretekov preverovala polícia aj pri nehode v Novozámockom okrese na začiatku minulého roka. Vodič (24) Škody Octavia predbiehal pred ním idúci Ford Sierra. Neprispôsobil však rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a narazil do auta, ktoré po zrážke skončilo v strome. Spolujazdec († 23) vo forde zomrel.

August 2012, Vlčkovce

Tragicky sa skončili preteky vo Vlčkovciach (okr. Trnava) v auguste minulého roka. Partia mladíkov si tu urobila ilegálne preteky áut, na ktorých súperili šoféri Škody Octavia a Škody 105. V cieli však prišiel o život Miloš († 22), ktorý stál na ceste spolu s ďalšími mladými ľuďmi. Tí však stihli odskočiť.

Diamond Race

Ide o pravidelné preteky luxusných a rýchlych áut cez viacero európskych štátov vrátane Slovenska. Hoci sa ich účastníci zaväzujú dodržiavať pravidlá cestnej premávky, nie vždy sa im to aj podarí. Boháči sa pravidelne prezentujú rýchlou jazdou. Preteky bývajú každý rok.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
AktualizovanéFoto
Banskobystrický most v Kremničke ZROVNALI so zemou: Zostáva už len posledný krok
Slovenskí študenti zabojujú vo svete.
Váš Tip
Slovenskí stredoškoláci zabojujú na medzinárodnej súťaži: Prinesie im tento robot úspech?
Ed Sheeran zaspieval na želanie bežkyni.
Slávny spevák sa prihovoril bežkyni: Odpadnete, čo pre ňu urobil! Všetko je na VIDEU
V Bratislave došlo k vážnej dopravnej nehode.
Nehoda v Petržalke! Muž videl zrážku áut s cyklistami na VLASTNÉ OČI: Opísal hrôzu, ktorá sa tam stala
Odvolávanie Michala Šimečku.
Parlament bude po víkende opäť zasadať: Opozícia chce odvolávať hneď niekoľkých ministrov, aké sú šance na úspech?
Foto
Weiss je trénerský magnet na úspechy, kariéru mu pribrzdilo zranenie: Velikán oslavuje jubileum
Ryžový tanier s mletým mäsom 
Foto
Nemáte čas variť? Nezúfajte! Túto RÝCHLU a chutnú večeru pripravíte za pár minút
Ilustračné foto
Aktualizované
Príšerné následky výbuchu v uhoľnej bani: Z miesta hlásia množstvo obetí, desiatky baníkov stále bojujú o život
Izraelský protivzdušný obranný systém odpovedá na útok z Libanonu nad oblasťou Golanských výšin okupovaných Izraelom.
MASÍVNA ofenzíva hnutia Hizballáh! Na Izrael vystrelili vyše sto rakiet: Panika na severe krajiny
Boris Valábik bude dvojnásobným otcom.
Foto
Idol žien Boris Valábik prezradil krásnu novinku: Ich rodinka sa rozrastie! Dievčatko alebo chlapec?
Foto
Veľká radosť v rodine Valábikovcov: Boris bude dvojnásobným otcom!
Dovolenka na Zemplínskej Šírave.
Váš Tip
Na Šírave sa stretli milovníci rybárčenia: Takéto rekordy tam padali!