Naučili ich, ako sa robia burek, tzatziki, ale aj ďalšie pochúťky. Škola chce takto študentom rozšíriť rozhľad a motivovať ich v štúdiu. Tureckých šéfkuchárov pozvala aj preto, aby študentom ukázali svoje umenie. „Máme reštauráciu v Nemecku, kde chodia praxovať aj študenti z Michaloviec. Dvoch sme už aj zamestnali. Teraz sme prišli my za nimi,“ povedal jeden z nich.
V škole ukázali žiakom prípravu typických tureckých jedál. „Robím burek, ktorý podávame s tzatziki omáčkou. Málokto vie, že je aj tureckou špecialitou, nielen gréckou,“ prezradil Giovanni Picasso (42) z Istanbulu. Jeho kolega Anthony Quin (39) z Izmiru chystal jedlo známe ako firinda köfte. „Skladá sa z mletého mäsa, ktoré prekladám baklažánom a syrom. K tomu patrí paradajková omáčka,“ vysvetlil. Nadšení študenti jedlá servírovali, ale aj robili s kuchármi. „V budúcnosti pripravujeme aj návštevu známych talianskych, poľských a českých kuchárov. Naším snom je pozvať známeho šéfkuchára bez čapice Jamieho Oliviera,“ prezradil riaditeľ školy Miroslav Sivý.