V porovnaní s vlaňajškom však vinári dopestovali menej hrozna, takže víno bude drahšie približne o 15 %. Dobrou správou je, že víno je kvalitnejšie.
Mladé víno sa každý rok začína predávať vždy v prvý novembrový pondelok. „Vyrába sa z odrôd, ktoré dozrievajú skôr,“ vysvetľuje Karol Šebo, vinár zo spoločnosti Chateau Modra. Tieto vína sa vyznačujú sviežosťou a ovocnou chuťou. Vinári priznávajú, že tento rok sa urodilo menej - možno až o jednu tretinu. „Kvôli veľkému suchu bobule nenabrali dosť vody a preto boli malé,“ tvrdí Šebo. Zároveň to však znamená, že v bobuliach bola väčšia koncentrácia potrebných látok a vína sú teda kvalitnejšie. No zlou správou je, že pre túto nižšiu úrodu budú ceny tohtoročného vína zrejme vyššie. Podľa vinára sa to týka aj pestovateľov z ostatných krajín, kde mali taktiež sucho. „Zvýšenie cien odhadujem tak na 15 percent,“ uzatvára Šebo. Štamgasti sa tak môžu tešiť aspoň na vyššiu kvalitu.