Na kurz Školy varenia v luxusnom hoteli je nával. „Inšpiroval som sa v Prahe. Baví ma to, záujem Košičanov ma skutočne teší,“ hovorí šéfkuchár Jozef Hromják, ktorý nedávno získal najvyššie ocenenie v celoslovenskej súťaži. Účastníci kurzu sa naposledy venovali toskánskej kuchyni. „Varenie ma baví, rád pripravujem taliansku a slovenskú kuchyňu. Tento kurz som dostal ako darček k narodeninám,“ prezradil Miroslav Kocák (30), ktorý sa živí ako architekt. S varením nemala veľa skúseností ani Ľudmila Lizáková (25). „Pracujem v IT oblasti. Chcela som vidieť, ako pripravuje jedlá šéfkuchár, ochutnať dobré víno a jedlo. Rada varím, ale ešte radšej jem,“ priznala Ľ. Lizáková.
Prihlásiť sa do Školy varenia môže každý, maximálny počet účastníkov jedného kurzu je 12 ľudí. „Poplatok je 40 eur. V cene je uvítací drink, suroviny na varenie, nápoje a účastníci dostanú na pamiatku aj kuchársku zásteru,“ hovorí Katarína Šimková, marketingová manažérka.