Lokše na sladko i slano, husacia pečienka či dokonca celá hus nebudú u svojich obľúbencov chýbať na tanieri až do Vianoc. Dovtedy totiž trvajú husacie hody. „V prevádzkach hrá hudba, prebieha aj ochutnávka vína či muštu, a to celú jeseň,“ priblížila hodovačku Helena Minarovičová z Grobského dvora. Najväčším úlovkom všetkých návštevníkov je kompletná pečená hus, cena takejto pochúťky je približne 50 eur, lokše si zakúpite za 0,65 eura, na tanier sa podávajú zvyčajne tri. V sobotu počas dňa otvorených dverí navštívilo prevádzky asi 2 000 ľudí.
Kašlite na chudnutie, odštartovalo bohapusté hodovanie!
Uplynulý víkend sa hodovalo! V Slovenskom Grobe privítalo návštevníkov počas 12. ročníka dňa otvorených dverí 14 podnikov.