Niekedy je menej viac. V našich zemepisných šírkach nie je pravidlom, aby sa výrobca do detailov "zdôveroval" so zložením výrobku. V istom obchodnom reťazci s tým ale očividne problém nemajú. "Asi takto to vyzerá, keď sa u nás predávajú šaláty a ešte ako lahôdku za také ceny že až," hnevá sa nemilo prekvapený zákazník. "Pritom je to len gebuzina, čo závod dal. Biele víno či slivkový lekvár, tak toto parížsky šalát neobsahuje, a ani ďalšie veci... Čo je moc, to je moc," nemôže rozdýchať prečítané.
Pravda je ale taká, že nie šalát, ale worčestrová omáčka, čoby jedna z prísad inkriminovaného parížskeho šalátu, obsahovala spomínané ingrediencie. Čo však čitateľa prekvapilo, jeden z najznámejších výrobcov dochucovadiel považuje za normálne. "Worčestrovú omáčku vyrába viac výrobcov a používajú rôzne receptúry a suroviny, naša bola vyvinutá pred viac ako 25 rokmi a od začiatku používa obe uvedené suroviny," potvrdzuje vedúci vývojového oddelenia Vitana Vladimír Macek, no detaily si necháva pre seba. "Víno a lekvár dávajú našej omáčke typickú a originálnu chuť. Množstvo týchto zložiek je súčasťou nášho know-how," nechcel viac konkretizovať, no napokon čo-to prezradil. "Čo sa vína týka, používame biele a vyberáme si ho každý rok podľa kvality a ceny," uzavrel V. Macek.
Gazdinky, napíšte nám, z čoho vyrábate domácu worčestrovú omáčku vy! Vaše tipy čakáme na tip@novycas.sk