Podvihorlatská pálenica s ňou v konkurencii 256 výrobcov získala striebornú medailu. Stala sa tak najlepšie umiestnenou drienkovicou. Starostlivo ju pripravoval ešte majster páleničiar Teodor Mojžiš. Ide už o druhé svetové ocenenie, pred časom získali zlato za trnkovicu. „Porotcovia ocenili najmä výraznú a pritom prirodzenú arómu i chuť. Je to pravý ovocný destilát bez aróm. Vyrábame ho len z drienok poctivým kvasným procesom,“ hovorí nový páleničiar Eduard Priščák.
Prezradil, že primerane zrelé drienky vykupujú od miestnych z blízkeho aj ďalekého okolia. Dajú si záležať už na výbere kvalitného ovocia, triedia ho ručne. „Máme špičkovú technológiu. Drienkovicu destilujeme aspoň štyrikrát. Výsledkom je číra pálenka vhodná ako aperitív,“ dodal Priščák. Prezradil, že zo 100 kíl drienok vyrobia len 6 litrov voňavého, 50-percentného destilátu. Toto ovocie má veľmi nízku cukornatosť. Priamo v pálenici stojí pollitrovka drienkovice 12,40 eur.