Súťaž GRAND BARMAN BARISTA TROPHY vyvrcholila v najvyššie položenej kaviarni na Slovensku v nadmorskej výške 2 634 metrov. Na súťaži sa zúčastnilo 12 barmanov a 10 baristov (špecialista na prípravu kávy) z top slovenskej gastronómie. Baristi pripravovali pred pozorným okom poroty štyri espressá, štyri kapučína a štyri miešané nápoje. Barmani zasa museli spraviť dva nápoje, jeden drink na báze destilátu, sirupu a ovocnej šťavy, druhý na báze kávy, destilátu a sirupu. A naozaj sa bolo na čo pozerať!
„Myslím si, že ten servis kávy bol excelentný, aj mne vyrazil dych. Bolo to niečo nadčasové,“ nadšene hodnotil umenie súťažiacich Jozef Roth, prezident Slovenskej barmanskej asociácie. Z absolútneho víťazstva na GRAND BARMAN BARISTA TROPHY sa napokon tešil Tomáš Gábor zo Štrbského Plesa.