Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2012 00:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Nezvyčajné služby policajtov: Pomáhať, chrániť a rozvážať?!

Ich ochota ho poriadne vytočila! Čitateľovi Nového Času sa podarilo v Banskej Bystrici nafotiť policajtov na dvoch služobných autách.

Podľa jeho slov vošli muži zákona do zákazu vjazdu len preto, aby mohli pred jednou z bytoviek vysadiť tmavovlásku s cestovným kufrom. Ochotní „taxikári“ si tak poriadne zavarili, pretože prípadom sa zaoberajú už ich nadriadení. Tí prisľúbili, že celú vec prešetria a voči policajtom vyvodia opatrenia.

Otvoriť galériu

Čitateľ Ján incident na Tatranskej ulici v Banskej Bystrici zachytil na fotografiách cestou domov. Keď zbadal na sídlisku dve za sebou idúce policajné autá a v nich mužov v uniforme, zbystril pozornosť. Zaujalo ho aj to, že v jednom z vozidiel sedela sympatická brunetka. To, čo však videl potom, ho poriadne nahnevalo. „Zbadal som na ulici dve autá, v policajnom nissane sedela žena. Zaparkoval som a všimol som si, že policajti už stoja v zákaze vjazdu. Pri autách postávala tá slečna, policajti tiež vystúpili a priateľsky sa s ňou bavili asi päť minút,“ povedal Ján. Keby sa takéhoto dopravného priestupku dopustil iný vodič, pokuta by ho zrejme neminula. Za nerešpektovanie dopravného značenia totiž hrozí sankcia vo výške 60 €, v správnom konaní to môže byť 100 €.

Ján je presvedčený, že v tomto prípade sa policajti hesla „Pomáhať a chrániť“ držali až veľmi striktne a mladá slečna si z nich urobila doslova taxikárov. „Policajti do zákazu zjavne nešli služobne, ale s cieľom odviezť tam tú slečnu. Podľa fotiek vidieť, že tam viedli kamarátsku debatu. Určite nešlo o zásah. Neskôr som tú ženu spoznal, býva v paneláku na Tatranskej ulici, pri ktorom zastavili,“ doplnil čitateľ Nového Času Ján, ktorý dodal, že muži zákona vošli na prístupovú cestu ku kotolni. Z druhej strany totiž vedú schody do paneláka, v ktorom podľa Jána tmavovlasá býva.

Nový Čas oslovil aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby sa k celému incidentu vyjadril. Pri nástupe do funkcie totiž avizoval, že akékoľvek prehrešky sa budú prísne trestať a zákon bude platiť rovnako pre všetkých. Ministerstvo nás však odkázalo na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, kde policajti „taxikári“ pracujú. Fotografiami a prípadným protiprávnym konaním mužov zákona sa už zaoberajú aj ich nadriadení. „Konanie policajtov bude predmetom šetrenia nadriadených orgánov. V prípade zistenia porušenia predpisov budú prijaté opatrenia,“ povedala Mária Faltániová, banskobystrická policajná hovorkyňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Podmanila si Košice i celé Československo: Navždy odišla veľká legenda
Kamila má dve deti, syna Martina a dcéru Danielu.
Náhla smrť syna herečky Kamily Magálovej: Známy advokát Martin († 49) mal zomrieť v zahraničí
Na snímke prezident SR Peter Pellegrini pred odletom vládneho špeciálu do Spojených štátov na letisku M.R. Štefánika v Bratislave v nedeľu 22. septembra 2024.
Prezident Pellegrini odcestoval do ZÁMORIA: Pred sebou má bohatý program, čo ho všetko čaká?
Barbora Švidraňová
Foto
Barbora Švidraňová otvorene: PRAVDA o estetických zákrokoch a... ORGAZME?! Aha, čo prezradila
Dieťa sa hrá s mobilným telefónom (ilustračná fotografia).
Ikonická hračka hlási veľký návrat: Možno ste na nej vyrastali aj vy! Bude mať vylepšenia
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán priblížil, ako sa Maďarsku darí bojovať s povodňami: Môžu si vydýchnuť? Takáto je súčasná prognóza
Foto
Ružomberok trápil Slovan, Weiss má o starosť navyše: Kľúčoví hráči sú zranení!
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
AktualizovanéFoto
Banskobystrický most v Kremničke ZROVNALI so zemou: Zostáva už len posledný krok
Slovenskí študenti zabojujú vo svete.
Váš Tip
Slovenskí stredoškoláci zabojujú na medzinárodnej súťaži: Prinesie im tento robot úspech?
Ed Sheeran zaspieval na želanie bežkyni.
Slávny spevák sa prihovoril bežkyni: Odpadnete, čo pre ňu urobil! Všetko je na VIDEU
V Bratislave došlo k vážnej dopravnej nehode.
Nehoda v Petržalke! Muž videl zrážku áut s cyklistami na VLASTNÉ OČI: Opísal hrôzu, ktorá sa tam stala
Odvolávanie Michala Šimečku.
Parlament bude po víkende opäť zasadať: Opozícia chce odvolávať hneď niekoľkých ministrov, aké sú šance na úspech?