Svoje výtvory nepredáva, ale daruje. Tak sa dostali do mnohých krajín. „Začínala som s formou vo veľkosti slepačieho vajca, dnes sú však moje perníkové veľkonočné kraslice veľké ako husacie vajíčka,“ vraví Eva a hneď dodáva, že väčšie výtvory majú úplne iný šmrnc. Veľkonočné vajcia z perníka sa rozkotúľali po svete. „Nedávno som posielala nejaké aj do Bruselu, kde medovníkové cesto prakticky nepoznajú. Obdivovali ich aj vo Švajčiarsku, v Rakúsku, Rusku či v Amerike,“ netají pernikárka.
Výroba perníkového vajíčka dá zabrať. Medovníkovú zmes najskôr dá na povrch formy polovice vajíčka a upečie. Prvý deň sa cesto nechá na forme „vydýchať“. Keď vychladne, dá sa dole a natiera sa mliekom. Ozdobuje sa až ďalší deň. Na vajíčko sa nanesú bielok a farby a opäť sa to celé dá do ďalšieho dňa schnúť. Až potom sa obidve polovice spájajú bielkom a cukrovou penou s pár kvapkami citrónovej šťavy. „Výroba jedného vajíčka trvá dva dni,“ prezradila Eva Hajdamanová.