V menze Žilinskej univerzity svoje menu dokonca sám vydával. Za lososa s orieškovou krustou a ryžové rezance s kokosovo-zázvorovou omáčkou platili študenti obvyklých 2,19 eura. Keďže recept na kulinársku špecialitu jedálni zostáva, nevarili im takto posledný raz.
Menza Žilinskej univerzity si pozvala šéfkuchára a gastroporadcu Petra Kulhányho, aby personál naučil niečo nové. On sám bol na stáži u známeho šéfkuchára Damiena Thuriesa v reštaurácii Le Grand Ecuyer, ocenenej Guide Michelin hviezdičkou. Kuchárky v jedálňach podľa P. Kulhányho varia klasické jedlá na jednotku. „Jedol som tu fantastickú žemľovku. Prišiel som ich naučiť niečo nové, aby aj to vedeli pripraviť tak kvalitne ako tú žemľovku,“ vysvetlil.
Menu č. 6 je v jedálni zakaždým originálne, varili už i klokana či žraloka. V stredu pripravovali lososa s ryžovými cestovinami traja kuchári. Študentom chutilo, dôkazom boli rady pred pultom, kde šéfkuchár špecialitu dorábal a sám vydával. „Recepty na jedlá, ktoré pripravoval u nás, zostávajú, takže ich môžeme pripravovať naďalej,“ povedala Daniela Slováková, riaditeľka stravovacieho zariadenia.