Predovšetkým tá z dovozu, upozorňuje portál ahaonline.cz. Pozrime sa na "maslovú" problematiku z tohto pohľadu: krava pred dvomi rokmi nadojila mlieko, z ktorého sa získala smotana na maslo vo vašom košíku. Lenže mäso z tej istej kravy ste zjedli už pred rokom a pol! Neveríte?
Potravina zabalená v striebornom obale s nápisom "maslo" totiž celé tie dva roky ležala pri -18 °C v mrazničke. Vy ste si ju pritom kúpili za nemalé peniaze a cestou z obchodu sa tešíte, ako si čerstvým maslom namažete chlieb s chrumkavou kôrkou. Dôležité je ale vedieť, že nejde o nič nezákonného a výrobok nie je nijak závadný. "Len" sa pripravujeme o pôžitok zo správnej smotanovej chuti a vône.
Čo je maslo Ide o výrobok zo smotany – sladkej alebo kyslej. Aby mohol niesť označenie "maslo", musí obsahovať najmenej 80 % až 90 % mliečneho tuku, maximálne 16 % vody a najviac 2 % tzv. netukovej mliečnej sušiny.
Aký typ masla uprednostňujete vy? Poriadne "tučné" alebo ľahšie rastlinné nátierky? Napíšte nám na tip@novycas.sk.