Ona sama si totiž dve kilá soli, ktorá pochádzala z Poľska, kúpila a dala ich aj do mäsových výrobkov. Poľskú soľ kúpila Anna v jednom zo zlatomoravských nákupných centier na začiatku februára. Zdesenie prišlo po tom, ako sa dozvedela, aká môže byť škodlivá.
„Našťastie, zobrala som z nej iba dve kilá. Aj sa mi chuťovo zdala akási zvláštna, ale vôbec mi nenapadlo, z čoho je vyrobená,“ priznala zhrozená dôchodkyňa. Poľskou soľou ochutila klobásy a jaternice, ktoré doma vyrábala na zabíjačke. Časť z nich ešte majú, no rodina nevie, či ich nemá radšej vyhodiť.
„Som veľmi nahnevaná, že takto sa niekto zahráva s naším zdravím,“ dodala Anna Buranská. Podľa domácich chodia do Topoľčianok raz týždenne poľskí predajcovia, ktorí tam núkajú mäso či výrobky z neho, ale dokonca aj údené ryby. „Predávajú tu vždy len krátko, tak pol hodiny. Ľudia ich už čakajú, oni čo-to popredajú a zmiznú preč. Nemajú pokladnice a ak dobre viem, tak na Slovensku je takýto predaj zakázaný,“ poznamenala ďalšia žena z dediny.