Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2012 18:00 | Tip od Vás | Slovensko

Facebook sa mení: Na odstránenie starých "hriechov" máte iba pár dní!

Koniec starých profilov! Užívatelia sociálnej siete facebook budú povinne používať nový vzhľad s názvom timeline. Cesta späť nie je.

Nový vzhľad facebooku - timeline ponúka okrem nového dizajnu a rozmiestnenia príspevkov na stránke aj ľahšiu dostupnosť k starším údajom. Zobrazuje teda aj fotografie alebo statusy, na ktoré niektorí používatelia už zabudli a neradi si ich pripomínajú.

Doteraz bol timeline dobrovoľný, v priebehu nasledujúcich týždňov, však bude všetkým používateľom nainštalovaná funkcia timeline. Užívateľov na zmenu upozorní správa v pravom hornom rohu stránky. Ak prejdete na nový vzhľad profilu, máte štyri dni na to, aby ste si profil upravili podľa toho, čo chcete, aby sa vám na na stránke zobrazovalo a vymazať veci, o ktoré sa deliť radšej nechcete.

Viac zistíte, ak použijete sprievodcu (v pravom hornom rohu), ktorý vás krátko informuje o tom, ako veci fungujú. "Minulý rok sme predstavili timeline, nový druh profilu. Prostredníctvom neho môžete zvýrazniť fotky, statusy a udalosti, ktoré vám pomôžu povedať priateľom váš "príbeh"," informuje Facebook na svojom oficiálnom blogu.

Pozor na podvodné aplikácie!


Funkcia timeline sa v priebehu niekoľkých týždňov stane povinnou. Žiadna aplikácia vám starý profil nevráti späť. Spoločnosť ESET varuje užívateľov Facebooku pred podvodnými stránkami tejto sociálnej siete, ktoré užívateľom funkcie timeline sľubujú návrat k starému rozvrhnutiu svojho profilu. Timeline je nová profilová stránka užívateľa zaregistrovaného na Facebooku.

„Ak sa rozhodnete Timeline používať, k predchádzajúcemu rozvrhnutiu svojej profilovej stránky sa už nebudete môcť vrátiť,“ hovorí Stephen Cobb, výskumník zo spoločnosti ESET. Niektorým užívateľom sa grafické rozvrhnutie Timeline profilu nepáči. Práve na nich sa rozhodli parazitovať podvodníci vytvorením facebookových stránok, ktoré sľubujú návrat starého profilu.

Jedna z takýchto podvodných stránok od užívateľov vyžaduje odkliknutie „Páči sa mi to“ tlačidla pred tým, než sa im zobrazí jej obsah. Potom od surferov požaduje „olajkovanie“ ďalších 45 facebookových stránok. Až po vyzvaní všetkých svojich priateľov na „lajkovanie“ tejto stránky sa užívateľovi zobrazí anglický text „Počkajte niekoľko dní, vaša požiadavka bude odoslaná do Timeline kancelárie“. V konečnom dôsledku teda surfer „olajkoval“ 46 stránok, ktoré mu môžu spamovať hlavnú stenu facebooku a ešte k tomu vyzval aj svojich priateľov z tejto sociálnej siete.

„Dúfam, že si nikto nemyslí, že Timeline kancelária naozaj existuje,“ dodáva Cobb. Autori stránky Insidefacebook.com narátali 16 takýchto podvodných stránok. Spolu vygenerovali okolo 71-tisíc „lajkov“.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke z videa, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany v nedeľu 8. septembra 2024, tank ruskej armády v Kurskej oblasti na území Ruska.
Aktualizované
Rozsiahle útoky na mesto Charkov: Rusko zasiahlo obytnú budovu!
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Trump do debaty nepôjde: Čo na to Harrisová?!
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia v Srbsku: Armádne vozidlo sa zrazilo s civilným autom! Hlásia obete
Ľubomír Belko patrí k brankárskym hviezdam Niké ligy.
Žilina mohla v lete prísť o svoju brankársku hviezdu: Belko ponuku z Talianska odmietol
Frustrated parents having an argument in the kitchen.
Je vo vašom živote PATOLOGICKÝ KLAMÁR? 10 znakov, pri ktorých treba spozornieť!
Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš.
Hnutie ANO vyhralo voľby: Účasť bola nižšia ako pred štyrmi rokmi
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou