Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2012 18:00 | Tip od Vás | Slovensko

Facebook sa mení: Na odstránenie starých "hriechov" máte iba pár dní!

Koniec starých profilov! Užívatelia sociálnej siete facebook budú povinne používať nový vzhľad s názvom timeline. Cesta späť nie je.

Nový vzhľad facebooku - timeline ponúka okrem nového dizajnu a rozmiestnenia príspevkov na stránke aj ľahšiu dostupnosť k starším údajom. Zobrazuje teda aj fotografie alebo statusy, na ktoré niektorí používatelia už zabudli a neradi si ich pripomínajú.

Doteraz bol timeline dobrovoľný, v priebehu nasledujúcich týždňov, však bude všetkým používateľom nainštalovaná funkcia timeline. Užívateľov na zmenu upozorní správa v pravom hornom rohu stránky. Ak prejdete na nový vzhľad profilu, máte štyri dni na to, aby ste si profil upravili podľa toho, čo chcete, aby sa vám na na stránke zobrazovalo a vymazať veci, o ktoré sa deliť radšej nechcete.

Viac zistíte, ak použijete sprievodcu (v pravom hornom rohu), ktorý vás krátko informuje o tom, ako veci fungujú. "Minulý rok sme predstavili timeline, nový druh profilu. Prostredníctvom neho môžete zvýrazniť fotky, statusy a udalosti, ktoré vám pomôžu povedať priateľom váš "príbeh"," informuje Facebook na svojom oficiálnom blogu.

Pozor na podvodné aplikácie!


Funkcia timeline sa v priebehu niekoľkých týždňov stane povinnou. Žiadna aplikácia vám starý profil nevráti späť. Spoločnosť ESET varuje užívateľov Facebooku pred podvodnými stránkami tejto sociálnej siete, ktoré užívateľom funkcie timeline sľubujú návrat k starému rozvrhnutiu svojho profilu. Timeline je nová profilová stránka užívateľa zaregistrovaného na Facebooku.

„Ak sa rozhodnete Timeline používať, k predchádzajúcemu rozvrhnutiu svojej profilovej stránky sa už nebudete môcť vrátiť,“ hovorí Stephen Cobb, výskumník zo spoločnosti ESET. Niektorým užívateľom sa grafické rozvrhnutie Timeline profilu nepáči. Práve na nich sa rozhodli parazitovať podvodníci vytvorením facebookových stránok, ktoré sľubujú návrat starého profilu.

Jedna z takýchto podvodných stránok od užívateľov vyžaduje odkliknutie „Páči sa mi to“ tlačidla pred tým, než sa im zobrazí jej obsah. Potom od surferov požaduje „olajkovanie“ ďalších 45 facebookových stránok. Až po vyzvaní všetkých svojich priateľov na „lajkovanie“ tejto stránky sa užívateľovi zobrazí anglický text „Počkajte niekoľko dní, vaša požiadavka bude odoslaná do Timeline kancelárie“. V konečnom dôsledku teda surfer „olajkoval“ 46 stránok, ktoré mu môžu spamovať hlavnú stenu facebooku a ešte k tomu vyzval aj svojich priateľov z tejto sociálnej siete.

„Dúfam, že si nikto nemyslí, že Timeline kancelária naozaj existuje,“ dodáva Cobb. Autori stránky Insidefacebook.com narátali 16 takýchto podvodných stránok. Spolu vygenerovali okolo 71-tisíc „lajkov“.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ed Sheeran zaspieval na želanie bežkyni.
Slávny spevák sa prihovoril bežkyni: Odpadnete, čo pre ňu urobil! Všetko je na VIDEU
V Bratislave došlo k vážnej dopravnej nehode.
Nehoda v Petržalke! Muž videl zrážku áut s cyklistami na VLASTNÉ OČI: Opísal hrôzu, ktorá sa tam stala
Odvolávanie Michala Šimečku.
Parlament bude po víkende opäť zasadať: Opozícia chce odvolávať hneď niekoľkých ministrov, aké sú šance na úspech?
Foto
Weiss je trénerský magnet na úspechy, kariéru mu pribrzdilo zranenie: Velikán oslavuje jubileum
Ryžový tanier s mletým mäsom 
Foto
Nemáte čas variť? Nezúfajte! Túto RÝCHLU a chutnú večeru pripravíte za pár minút
Ilustračné foto
Aktualizované
Príšerné následky výbuchu v uhoľnej bani: Z miesta hlásia množstvo obetí, desiatky baníkov stále bojujú o život
Izraelský protivzdušný obranný systém odpovedá na útok z Libanonu nad oblasťou Golanských výšin okupovaných Izraelom.
MASÍVNA ofenzíva hnutia Hizballáh! Na Izrael vystrelili vyše sto rakiet: Panika na severe krajiny
Boris Valábik bude dvojnásobným otcom.
Foto
Idol žien Boris Valábik prezradil krásnu novinku: Ich rodinka sa rozrastie! Dievčatko alebo chlapec?
Foto
Veľká radosť v rodine Valábikovcov: Boris bude dvojnásobným otcom!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron
Týždne neistoty sú zažehnané, Macron vymenoval novú vládu: Pred sebou má veľkú úlohu
Andrej Babiš.
České krajské voľby ovládla TÁTO strana, dominovala takmer vo všetkých krajoch: Víťaz poďakoval svojim voličom
Na snímke Kamala Harris a Vladimir Putin.
Rusko si praje víťazstvo Harrisovej, vyhlásil Putin: Lavrov uviedol veci na pravú mieru