V tejto dedine rastú chutné drienky a pálenica je tam už 130 rokov. Alžbeta sa do súťaže o najlepšiu pálenku na Gemeri prihlásila iba zo zábavy. „Vôbec by mi nenapadlo, že zvíťazím. Som rada, že môj trojročný domáci alkohol z drienok a hrozna porotu zaujal,“ povedala pestovateľka. Tvrdí, že základom dobrého alkoholu je čisté ovocie. Víťaznú pálenku dala vyrobiť v kamenianskej pálenici. Tá funguje už 130 rokov. „Oceňujem, že kvas z ovocia tam pália tradične,“ hovorí Alžbeta.
Celé vypaľovanie trvá takmer štyri hodiny. Liter stopercentnej pálenky stojí 8,10 eur. Nikdy nepáli alkohol doma. „Je to nebezpečné. Takýto alkohol môže byť škodlivý na zrak, pôsobí ako narkotikum,“ dodala dôchodkyňa, ktorá štamprlíkom privíta každú návštevu. Keď nepríde nikto, naleje si aj sama - jeden na imunitu. Výroba pálenky je rodinná tradícia. Veď drienky a hrozno jej rastú priamo v záhrade. Región je povestný drienkovicou, ktorú v pálenici robia najčastejšie.