Firma im radí, ako zistia, či je živý stromček čerstvý, ako majú skladovať potraviny v chladničke a vystríha ich aj pred porezaním sa listom papiera.
V hutníckej fabrike prísne dbajú na bezpečnosť pri práci. Nedávny e-mail však mnohých pobavil, iných pobúril. „Vybrať stromček hádam viem, nepotrebujem na to rady. A tiež, ako mám skladovať a pripravovať potraviny. Asi to bolo písané v dobrom, ale štýlom, akoby sme nevedeli samostatne uvažovať,“ hnevá sa zamestnanec hutníckej fabriky a ironicky dodáva: „Neviem, ako som bez tohto návodu mohol doteraz žiť...“.
V dvojstranovom e-maile sa spomína aj výber osvetlenia, dekorácií, ako aj zaobchádzanie s pyrotechnikou. „Sú to rady a tipy a je na osobnom zvážení zamestnancov, do akej miery sa nimi budú riadiť,“ reagoval na e-mail hovorca spoločnosti U. S. Steel Ján Bača.
Bezpečnostné upozornenia nie sú v hutníckej fabrike ničím výnimočným. Zamestnanci administratívy dostali aj rady, aby si dávali pozor, aby boli zásuvky, ak sa práve nepoužívajú, zatvorené a tiež, že kancelárskym papierom sa môžu porezať.
Výber z rád U. S. Steel
- Pri nákupe živého stromčeka skontrolujte, či je čerstvý. Čerstvý stromček je zelený, je ťažké vytiahnuť ihličie z konárov a nezlomí sa, keď ho ohnete v prstoch.
- Všetky svetlá vypnite, keď idete spať alebo odchádzate z domu. Svetlá môžu skratovať a spôsobiť požiar.
- Ak máte malé deti, dávajte pozor, aby vianočné dekorácie neboli ostré alebo krehké, vianočné ozdoby obsahujúce malé kúsky umiestňujte mimo dosahu detí, aby ich neprehltli alebo nevdýchli.
- Varené a surové jedlo majte v chladničke na rôznych policiach.
- Surové mäso a hydinu alebo rozmrazené jedlo uskladňujte na spodných policiach, aby šťavy nekvapkali na police so šalátmi.
- Varené jedlá odložte do chladničky hneď, ako ochladnú, najneskôr do hodiny až hodiny a pol.
- Dávajte pozor, aby sa zvyšky jedál neprihrievali viac ako raz a aby boli riadne prehriate.