Do reštaurácie si pozval 350 hostí, ktorých kŕmil vyberanými druhmi mäsa, perkeltom, lokšami a napájal ich značkovým alkoholom. Zjavne nešlo o žiadnych chudobných príbuzných z osady, pretože mnohé ženy mali na sebe masívne zlaté šperky, ktoré mohli vážiť aj 10 - 15 kilogramov. „Najviac mi na mojej oslave chýba zosnulá manželka,“ priznal sa so slzami v očiach čerstvý šesťdesiatnik. „Tak veľmi sa tešila na túto oslavu... Žiaľ, už to nestihla,“ zaspomínal si Ladislav Ligač na najmilovanejšiu osobu, s ktorou žil takmer 42 rokov a mali spolu 7 detí.
Prípravy na va jdovu šesťdesiatku trvali takmer týždeň. S pečením a varením sa začalo už tri dni pred ňou. „Mali sme 600 kíl rôzneho mäsa, 130 kusov kačíc, 150 kureniec, ale aj stovky jaterníc a lokší. Podával sa i kurací perkelt. Na pitie sme mali približne 500 fiaš kvalitného alkoholu, šampanské a značkové víno. Koľko sme mali zákuskov, to veru neviem, no aj tých bolo dosť,“ prezradil čerstvý šesťdesiatnik, ktorý si podľa vlastných slov na drahé dary nepotrpí.
„Kto by čakal, že som dostal do daru zlato či iné drahé veci, ten sa mýli. Podostával som oblečenie, spodnú bielizeň, kozmetiku či fľašu. Najviac si však cením to, keď mi niekto zablahoželal od srdca a úprimne,“ dodal Ladislav Ligač, ktorý je v Nitre vajdom už 10 rokov.
Na oslave sa skonzumovalo:
- 900 ks jaterníc a lokší
- 600 kg mäsa
- 500 fiaš značkových destilátov
- 150 fiaš šampanského
- 150 ks kureniec
- 130 ks kačíc
- 70 fiaš vína