Na barmanov počas vystúpení dohliadali rozhodcovia. Viceprezident Slovenskej barmanskej asociácie Ján Šuchta uznal, že úroveň súťažiacich je vysoká. „Zdokonaľovať je však vždy čo,“ povedal. Podľa neho sa dobrý barman dá rozoznať podľa vzhľadu, vystupovania, osobnosti a toho, či sa dokáže prispôsobiť požiadavkám zákazníka. „Nemal by mu nanucovať svoje receptúry, ale prispôsobiť sa želaniam klienta,“ doplnil J. Šuchta.
Podľa neho sa však tomuto remeslu venuje málo absolventov odborných škôl. „Hlavne dievčatá idú študovať na vysoké školy. Dobrých barmaniek je málo,“ smutne konštatuje J. Šuchta. Svoje zručnosti na Eurocupe predviedla aj Alexandra Cvanigová (18) z Hotelovej akadémie v Starom Smokovci. „Miešanie drinkov ma baví, chcem sa zamestnať ako barmanka v tatranskom hoteli,“ povedala.