V sobotu súťažilo 16 šéfkuchárov v pečení špeciálnych banskobystrických rebierok. O tých najlepších rebierkach rozhodovali návštevníci podujatia, ktorí mohli v 16 stánkoch ochutnať voňavé a chrumkavé výtvory, ktoré pripravili profesionálni kuchári. Šampiónom Grilliady sa stala reštaurácia Koliba U svätého Krištofa.
Garantom i tvárou celého festivalu bol známy svetobežník a odborník na gastronómiu Jaroslav Žídek, ktorému sa podujatie veľmi páčilo. „Bol to určite dobrý nápad. Mne sa tu veľmi páči, ja mám totiž takéto podujatia veľmi rád,“ vyjadril svoju spokojnosť známy televízny šéfkuchár.
Záujem o Grilliadu zo strany návštevníkov bol veľký a pri každom stánku sa tvorili dlhé rady ľudí, ktorí chceli rebierka ochutnať. „Ľudí bolo aj pri našom stánku veľa a nestačili sme mäso grilovať,“ povedal kuchár Ján Pampúrik, ktorý však nechcel bližšie konkretizovať ingrediencie, ktoré na ochutenie grilovaných rebierok používa.
„Môžem prezradiť iba to, že rebierka z našej kuchyne voňajú po horskom mede a sú jemne pikantné po čili papričkách,“ aspoň čosi naznačil Ján Pampúrik.