Unikátnu akciu zorganizovali v sobotu v Belej (okr. Komárno), keď asi 60 hosťom podávali kompletné menu, aké bolo počas poslednej večere v prvej triede na slávnom Titanicu. Obsluha bola v dobovom oblečení. Titanic mal byť nepotopiteľnou luxusnou loďou. Na svoju prvú, ale aj poslednú cestu zo Southamptonu do New Yorku sa vydal 10. apríla 1912. Na palube parníka sa plavilo 2 228 cestujúcich, z toho 337 v 1. triede. Na dno oceána išiel Titanic štyri dni po vyplávaní, keď narazil na ľadovec. Medzi 1 522 obeťami bola väčšina z 57 milionárov z 1. triedy vrátane multimilionárov J. Jacoba Astora, B. Guggenheima či manželov Strausovcov.
„Cieľom akcie Titanic bolo oživiť minulosť doplnenú o atmosféru luxusného prostredia,“ prezradila manažérka hotela Château Béla Katarína Dubecová. Hostia si mohli pochutiť na jedle, ktoré sa podávalo boháčom v 1. triede počas osudnej plavby pred 99 rokmi. „Celá akcia bola úžasná a menu bolo priam svetové,“ nadchýnala sa Tatiana Kiseľová (33) z Bratislavy. „O Titanicu toho viem z filmov či tlače dosť, ale čo sa na lodi podávalo k jedlu, som netušila. Bolo to pre mňa veľmi príjemné, a najmä chutné spoznanie,“ doplnila Kristína Kovácsová (29) z Budapešti.
14. apríla 1912
Menu pre hostí 1. triedy
1. chod ustrice
2. chod krémová polievka + vývar
3. chod losos s omáčkou Mousseline
4. chod kuracie soté Lyonnaise
5. chod hovädzia sviečková, chateau zemiaky
6. chod punč Romaine
7., 8. a 9. chod pečená prepelica so žeruchou, špargľový šalát so zálievkou vinaigrette a paštéta z husacej pečene
10. chod francúzska zmrzlina
K jedlu sa podávali vína z Talianska, Nemecka, Rakúska, Francúzska a maďarský tokaj.