Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2011 12:04 | Tip od Vás | Slovensko

Slováci odkazujú premiérke: Nerozdávaj múku, radšej zníž DPH!

Rozdávanie múky a cestovín spravilo Slovensku medzinárodnú hanbu. Slováci si však myslia, že riešenie ich kritickej životnej úrovne je úplne inde!

Radičovej nápad rozdávať múku a cestoviny ľuďom v hmotnej núdzi sa stretol s veľkým odporom medzi našimi čitateľmi. Rozčuľuje vás nielen to, že by tento prídel mal byť obmedzený, ale najmä to, že sme sa takto zaradili medzi rozvojové krajiny. Podľa slov našich čitateľov nás už takto začínajú vnímať aj v zahraničí. Čo je však najdôležitejšie - týmto sa nič nevyrieši. Stačilo by pritom málo - znížiť DPH na potraviny!

Miroslava vraví, že má slušnú prácu a priemerný plat, ale nemá pocit, že by sa jej žilo lepšie ako sociálne slabšej vrstve. „Celý mesiac robím len aby som nejako prežila. Každý mesiac musím rozmýšľať, či si kúpim ovocie alebo mäso, či zaplatím šek alebo natankujem, či budem jesť alebo budem oblečená. Nemám žiadne vyhliadky do budúcna, bývam v podnájme, lebo hypotéku mi nedajú. Múku nedostanem, lebo nepatrím do sociálne slabšej vrstvy. Tak ako hlboko ešte musím klesnúť?“ pýta sa zúfalá čitateľka.

Jano: „Ja túto osobu vonkoncom nechápem. Ako niekto taký môže byť na takom poste?? Všetko zdražuje, DPH je vyššia. Za vlády Fica sa žiadne veľké zmeny nediali ale bolo to stokrát lepšie ako vláda tejto panej. Za pár rokov Slovensko už nebude existovať, lebo ho okradnú vlastní predstavitelia vlasti. Smerujeme do záhuby. Ako to je možné, že Čechom to funguje aj pri takých nízkych sumách, nech nám radšej to vysvetlí a nie, že bude rozdávať múku!!“

„Väčšiu hlúposť pani premiérka nemohla vymyslieť. Chudobným môžu prispôsobiť ceny, ale nie aby si zvykli, že budú mať niečo zadarmo. Bude to precedens, na ktorý doplatíme všetci,“ domnieva sa Ľubomír.

Ján z Rohožníka chváli snahu Radičovej. „Je len dobré, že aj to málo, čo dáva, ľuďom pomôže. Je dobré, keď chce ľuďom pomáhať.“

„Kedy si s konečne táto vláda začne vážiť pracujúcich ľudí?“ pýta sa Umbertino. „Keď chce Radičová rozdávať potraviny, nech rozdá každému a hlavne tvrdo pracujúcim, nie tým, čo iba natŕčajú ruku!“

„Nech nehovoria o Ficovej vine. Za jeho vlády boli nielen potraviny, ale všetko lacnejšie. Na prvom mieste bol človek a jeho potreby. Pani Radičová ... odíďte. Je to hnus, ako sa dávate ovplyvňovať jednotlivcami a škodíte tomuto národu,“ vyzýva premiérku Mojko.

„Odkedy prišla táto vláda, vyhovárajúca sa na to, že zachraňujú náš štát od dlhov, išlo všetko kompletne hore, okrem platov,“ všimol si Polco.

„Vláda týmito krokmi len prehlbuje chudobu a úplne zaniká stredná vrstva. Tu sa majú dobre len milionári.“

Sociálne najslabší sme tí, čo ráno vstávame do práce a robíme na tých, ktorých ide Radičová podporovať!“ hnevá sa Frederika.

Janke sa ozvala neter z Írska:Známi jej už začínajú nosiť trvanlivé potraviny, aby ich mohla poslať domov. Že vraj čo sa u nás deje? Teda medzinárodná hanba ako hrom!“

Skúsenosť zo zahraničia priniesol aj Ľubomír: „Už nás vnímajú ako zaostalých. Hanba za hanbou, čo sa u nás deje, týmto sme padli na úroveň afrických štátov. Hlavne že na úradoch sa vozia na limuzínach ako lordi!“

„Tu nejde iba o to, kto tú múku dostane, tu ide o to, ako naša vláda ponižuje nás – obyvateľov,“ napísala Evka. „Čo chce vyriešiť rozdávaním múky a cestovín? Niekam sme mali spieť a nie rozdávať múku!"

Iva vidí riešenie v niečom inom, ako je rozdávanie potravín určitej komunite. „Radičová jednou rukou rozdáva múku a cestoviny a ďalšími desiatimi berie omnoho viac úplne všetkým, aj tým najchudobnejším. Pritom by stačilo znížiť DPH na potraviny a podporovať poľnohospodárov.“

K Ive sa pridáva aj Rudo: „Nech zníži ceny potravín a nikto nebude potrebovať žiadnu almužnu,“ odporúča premiérke jednoduché a hlavne celoplošné riešenie problému prudkého znižovania životnej úrovne Slovákov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lottery ticket
Výhra jackpotu spravila zo Slováka BOHÁČA: Takmer to vzdal, no posledný pokus mu zabezpečil tučné konto!
(ilustračné foto)
Pozor, už tento víkend to príde! Ste pripravení? Veľká ZMENA
Stav Roberta Fica je stabilizovaný.
Robert Fico si nepripisuje rok vlády: Odrátajte mi tri mesiace kvôli opozičnému aktivistovi, vyhlásil
Ukrajinskí vojaci sa vezú na tanku po návrate z Ruska  pri rusko-ukrajinských hraniciach v Sumskej oblasti na Ukrajine 15. augusta 2024.
Potvrdilo sa to, čoho sa všetci báli! Ide o Rusko: Bod zlomu vo vojne na Ukrajine?
Nick Ritchie v drese Boston Bruins a Zdeno Chára ako hráč Washington Capitals.
Slovensko láka čoraz väčšie hviezdy: Prestupová bomba v extralige!
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Hrozba na slovenských súdoch: Rozširovanie poplašnej správy môže muža stáť slobodu!
Pri čelnej zrážke dvoch áut sa zranili traja ľudia.
Foto
Mrazivé FOTO: Neďaleko Kežmarku sa čelne zrazili dve autá! Zavážil pri nehode mikrospánok?
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Odhalil Orbán plány Bruselu?! Aha, o čo sa má snažiť v Maďarsku
(ilustračné foto)
Ako sa vyplatia dôchodky počas Dušičiek? Seniori, rátajte so ZMENOU! Pozrite sa, čo rozhodne
Danko je zamilovaný do blondínky, ktorá je o 23 rokov mladšia.
Andrej Danko vyjadril podporu Suskovi: Takúto poklonu zložil ministrovi líder SNS!
(ilustračná foto)
Máte skúsenosť s touto spoločnosťou? Pozor, aby ste sa nepopálili! Praktizuje aktivity, na ktoré nemá oprávnenie
Videli ste Slavomíra?
Poznáte Slavomíra? Na hľadaného muža vydal súd príkaz na jeho zadržanie! Zákon porušil tým, že...