Predviedli to aj na deviatom ročníku prešovskej súťaže Sweet Cup. Svoje kvality si na nej merali žiaci zo škôl s potravinárskym zameraním z Poľska, Čiech aj Slovenska. „Spolu súťažilo až dvadsať škôl. Nielen v cukrárstve, ale i kuchárstve, a rozdali si to medzi sebou aj predavači,“ vysvetlila šéfka organizačného výboru Renáta Eštvanová.
Porota sa nezameriavala len na estetické stvárnenie jednotlivých výtvorov. „Porovnávali i chuť výrobkov a to, či ich výrobu súťažiaci dokázali zvládnuť v časovom limite 20 minút,“ vysvetlila R. Eštvanová. Tohtoročnou hlavnou témou boli fašiangy – Turíce. Návštevníci tak mohli obdivovať najmä cukrárske výrobky, na ktorých dominovali masky z maškarných bálov. Prvenstvo medzi cukrármi získala dvojica z prešovskej Hotelovej akadémie Tatiana Rišková (16) a Ján Nemergut (17).
Poľská cukrárka z Krakova Alexandra Ola (18) vytvorila tanečnicu, ktorú nazvala Kráľovná bálu.