Nový Čas aj za vás nazrel do pracovných zákutí troch známych tatranských hotelov, aby vám ukázal miesta, na ktoré sa možno nikdy nedostanete.
Grandhotel Praha
Agenda hostí od roku 1905
Tento grandhotel v Tatranskej Lomnici sa môže pochváliť jednou z najstarších agend ubytovaných hostí. „Hotel funguje od roku 1904, od nasledujúceho roka máme k dispozícii zoznam hostí,“ upresňuje riaditeľ Boris Kochan (31). V podzemí hotela majú obrovský archív kníh ubytovaných hostí.
Sliezsky dom
Kúrime peletami
Najvyššie položený horský hotel na Slovensku je po komplexnej rekonštrukcii. Aby mali hostia teplo, kúria im v novej kotolni. „Momentálne kúrime nonstop. Prikladá sa dvakrát do dňa, vždy do pece vysypeme 30 až 40 vriec. Kúrime ekologicky, drevenými peletami (lisovaná drevotrieska),“ vysvetľuje správca Tomáš Strnisko (33).
Grand Hotel Kempinski
Zákusky z podzemia
V útrobách hotela na Štrbskom Plese pracujú kuchári, cukrári a obslužný personál. Každý deň pripravujú chutné jedlá a zákusky. K tomuto sladkému tímu v bielom patria aj cukrári Peter Ilenčík (50) a Miro Kvietok (23).