Guláš z čierneho kontinentu? Na majstrovstvách vo varení tohto obľúbeného jedla sa zišla medzinárodná účasť. Medzi desiatkami súťažiacich za žiarili africkí „gulášnici“ zo Somálska. Sympatickí študenti z Afriky sa priznali, že varia guláš po prvýkrát v živote. „Nikdy sme ho nevideli ani nejedli. Keď nás pozvali na majstrovstvá, ani sme netušili, do čoho ideme,“ s úsmevom povedali dvaja mladí Somálčania. Aj keď im varenie veľmi nesadlo, boli veľkou zábavou pre ostatných.
Každé družstvo varilo už od rána, aby ich umenie ocenili nielen porotcovia z renomovaných reštaurácií, ale aj okoloidúci. Museli použiť len hovädzie mäso a vlastné domáce ingrediencie. „Mäso sme krájali rovnomerne na kocky 3 x 3 x 3 cm a na varenie sme použili špeciality z domácej kuchyne a nakladané feferónky,“ prezradil zástupca víťazného družstva Seredčan Ivan Kečkeš (44).