Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2011 14:00 | Tip od Vás | Slovensko

Čitatelia odkazujú vedeniu RTVS: Už nechceme reprízy repríz!

Čo prinesie divákom Rozhlas a Televízia Slovenska? Naši čitatelia sa vyjadrili, čo na obrazovkách chcú a čo im už lezie poriadne na nervy!

Od 1. januára máme novú verejnoprávnu inštitúciu RTVS. Tá začína s astronomickým dlhom 43 miliónov eur, ktoré po sebe zanechala STV. Nie však preto, že by Slovenská televízia investovala obrovské čiastky do vlastnej tvorby. Práve nezáživná programová zostava liezla na nervy aj našim čitateľom.

Nekonečné reprízy programov, ktoré už poznali naspamäť pomaly aj malé deti, či stupídne programy v hlavnom vysielacom čase prinútili divákov radšej prepnúť na iný kanál. Niektorí ani nedúfajú, že by sa ešte dalo niečo zlepšiť. „STV treba zrušiť, nedokáže už konkurovať komerčným televíziám ani s novým riaditeľom a len zbytočne zaťažuje daňových poplatníkov,“ domnieva sa Peter. Jozef navrhuje pre bývalé vedenie takýto trest: „STV zrušiť, vedenie posadiť do basy a tam im púšťať dokola Senzus a Drišľakoviny.“

Naši čitatelia chcú, aby nové verejnoprávne médium pobavilo, zaujalo aj poučilo. „Malo by byť nejaké vedecké okienko o tom, čo ako funguje, aby ľudia neboli až takí tupí. Pozrite sa, čo nám vyrastá za generáciu,“ vyjadril svoj názor Anthony. Podľa neho by bola užitočná aj právna či zdravotnícka poradňa. Rozhodne nechcete vidieť násilné filmy či spravodajstvo zostavené z ľudských tragédií. „Správy STV by sa mali od ostatných odlišovať témami a mali by ich robiť skúsení redaktori, ktorí im dajú kvalitu,“ odporúča Martin Vaľko z Televízie Zemplín.

Divákov odrádza aj neustále opakovanie už stokrát videného. „Aj to málo dobrého, čo vysielajú, ľuďom zhnusia. Tisícročnú včelu či Neveru po slovensky dávajú notoricky každý rok niekoľkokrát a pritom je toľko dobrých filmov, napríklad Dietlove seriály, francúzske komédie s Belmondom, životopisné filmy o osobnostiach či taká klasika ako Prelet nad kukučím hniezdom,“ vymenúva Milano.

Od nového média očakávate, že prinesie vaše obľúbené programy. Kataríne chýbajú relácie tipu Milionár, Riskuj, IQ-test národa, ale aj politická relácia s priamou účasťou publika, ako bolo De facto. Zaujali by aj relácie o osudoch známych či neznámych ľudí. „Česká televízia vysiela programy ako Trinásta komnata, Kam zmizli detské hviezdy, Potomkovia slávnych či Neobyčajné osudy. Bolo by na uváženie prísť s niečím takým aj u nás,“ navrhuje diváčka z Bratislavy.

Napriek programovému zloženiu si STV vyslúžila aj kladné vyjadrenie. Na jedno pozitívum upozornil Rastislav: „Ak raz za čas vysiela film, ktorý ma zaujme, neprerušuje ho niekoľkokrát za sebou reklamami, ale si ho môžem vychutnať od začiatku až do konca.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Two soldiers walking along a dusty road. Vintage, authentic army uniforms and weapons.
Situácia na Blízkom východe sa vyostruje: USA posielajú ďalších vojakov
Cooling towers of Zaporizhia Nuclear Power Station in Enerhodar, Ukraine
Ukrajinci tŕpnu: Rusko znovu zaútočilo na Záporožie! Bez elektriny sú tisícky ľudí
Chiara Petrolini (22)
Foto
Chiara mala POCHOVAŤ ZAŽIVA novorodenca: Hrozivý objav na záhrade! Z detailov naskakuje husia koža
podpredseda NRSR Andrej Danko
Na odpoveď nenechali dlho čakať: SNS reaguje na Pellegriniho kritiku! Aha, k čomu prirovnali hlavu štátu
(ilustračné foto)
Mužovi tieklo z nosa, dozvedel sa hororovú diagnózu: Vytekal mu MOZOG! Ako sa to mohlo stať?
Na snímke maďarský minister zahraničného obchodu a zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Šéf ukrajinskej diplomacie mieri do Maďarska: Už je jasné, kedy k návšteve príde
Záchranári prehľadávajú trosky budovy zničenej po piatkovom izraelskom leteckom útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael útočil ďalší ničivý útok v Bejrúte, cieľom bol jeden z veliteľov Hizballáhu
Autobus plný mladých a talentovaných futbalistov neďaleko obce Lechów náhle zišiel z cesty a v plnej rýchlosti narazil do stromu.
Obrovská tragédia u našich susedov: Pri havárii tímového autobusu vyhasli dva životy
Celeste Buckingham
Foto
Celeste Buckingham si na Madeire pripomína slovenskú kultúru: Miestnych kŕmi touto POCHÚŤKOU!
Takto vyzeralo nábrežie Dunaja v centre Budapešti v piatok 20. septembra.
Foto
V Budapešti klesla hladina Dunaja už o vyše metra: Vodohospodári sú však stále v pohotovosti
Na snímke prezident Peter Pellegrini a Andrej Danko.
Neobvykle OSTRÁ reakcia prezidenta! Pellegrini VYČISTIL Dankovi žalúdok: Strana, ktorú vedie, je…
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Čerstvý volebný prieskum, prvé priečky obsadili TIETO strany: Dve by TESNE zostali pred bránami parlamentu