Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2010 09:56 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
Video

Masaker v Bratislave: Šialenec strieľal na ulici, 8 mŕtvych!

Krvavý masaker v Devínskej Novej Vsi má ďalšiu obeť. Podľa televízie Markíza v nemocnici podľahla strelným zraneniam ďalšia obeť - 52-ročná žena.

Ako prebiehalo vraždenie v Devínskej: Umrelo 6 príbuzných! >>

Výber prípadov šialených strelcov v uliciach na Slovensku >>

Krátko pred 10:00 došlo k streľbe v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Čas.sk na to okamžite po prepuknutí incidentu upozornil pohotový čitateľ Jakub. Vyčíňanie šialenca si vyžiadalo až 8 mŕtvych a 15 zranených, pôvodné informácie hovorili o 14 osobách. Medzi obeťami je aj útočník.

Ako dnes na tlačovej konferencii ozrejmil minister zdravotníctva Ivan Uhliarik, do nemocnice priviezli sanitky 13 ľudí, dvoch účastníkov krvavého incidentu ošetrili záchranári priamo na mieste. "Jeden pacient je v kritickom stave, traja stále vo vážnom, deväť je stabilizovaných."

Zranení smerovali v sanitkách z miesta streľby do všetkých bratislavských nemocníc. Ako priblížil šéf rezortu, dvaja pacienti ležia na Kramároch, ďalší dvaja na Antolskej a rovnako aj v Ružinove. Traja ľudia sú hospitalizovaní v nemocnici v Starom Meste. Troch pacientov záchranky previezli do Vojenskej nemocnice na Patrónke, odkiaľ jednu ženu po ošetrení prepustili domov.

Muž začal strieľať na ulici Pavla Horova. Útočník sa neskôr po hroznom čine zabarikádoval v škôlke, kde spáchal samovraždu. Z miesta činu nám to potvrdila vyslaná redaktorka Nového Času. Na miesto už dorazil aj minister vnútra Daniel Lipšic. Prezident SR Ivan Gašparovič vyjadril sústrasť pozostalým obetí. Hlava štátu verí, že už nebude narastať počet obetí a zranených. Pozostalým obetí rannej streľby vyjadruje úprimnú sústrasť aj šokovaný primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský.

Na ulicu Pavla Horova prišli ostreľovači a vtrhli do budovy, kde sa mal nachádzať zabarikádovaný jeden z útočníkov.

V Devínskej Novej Vsi sa ozývala streľba, vyčíňal tam šialenec so zbraňou.

Zranených rozviezli záchranári do nemocníc na Mickiewiczovej, Kramároch, Antolskej a do Ružinova. Ide o strelné poranenia končatín a hrudníka, v jednom prípade išlo o prestrelené rameno. Podľa hovorkyne Hasičského a záchranného zboru SR Silvie Jančovičovej, hasiči ošetrili v spolupráci so záchranármi jedno zranené dieťa. S matkou ho previezli na bratislavské Kramáre. V nemocnici leží aj policajt, ktorý má prestrelenú hlavu.

Neznámy muž začal strieľať zo zbrane priamo na ulici pod oknami paneláka na ulici Jána Smreka, Pavla Horova a Štefana Králika. "Sedel som doma pri počítači a zrazu počujem výstrel, " povedal zo strachom v hlase čitateľ Jakub pre Čas.sk. "Strašne som sa vyľakal, pod mojimi oknami som videl kotúľať sa muža s postrelenou nohou," pokračuje Jakub. Dodáva, že pár minút na to, bolo počuť ďalšie výstrely. Výstrel šialenca zasiahol aj jeho mamu, ktorá stála pri okne.

Dramatické zábery z Devínskej Novej Vsi: Vyčíňa tam muž so zbraňou, ktorý strieľa po ľudoch.

Polícia uzavrela všetky cestné komunikácie v smere do Devínskej Novej Vsi a miestny rozhlas aj polícia vyzýva obyvateľov, aby nevychádzali z domu. Každé auto, ktoré vychádza z Devínskej Novej Vsi kontroluje polícia.

Siedma obeť masakry sa pozerala von z okna

Policajti prijali dnes pred 17.00 h hlásenie, že v jednom byte na 5. poschodí na ulici Jána Smreka v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa nachádza telo ženy, ktorá nejaví známky života.

Oznámenie podľa slov Petry Hráškovej z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR okamžite preverili a zistili, že ide o 52-ročnú ženu, ktorá sa v čase streľby nachádzala pravdepodobne v blízkosti balkóna bytu, kde ju zasiahol jeden z výstrelov.

To, že ide o ďalšiu obeť krvavého masakru, ktorý sa odohral v dopoludňajších hodinách, potvrdil minister vnútra Daniel Lipšic. V byte ju našiel jej manžel. Táto žena sa tak stala siedmou obeťou asi 50-ročného muža, ktorý v dopoludňajších hodinách spustil paľbu v jednom z domov a v uliaciach mestskej časti.

 

Šialenec strieľal zo samopalu

Podľa neoverených údajov od očitých svedkov jedným z útočníkov mal byť starší pán, ktorý strieľal zo samopalu. Jeden z nich pre TASR povedal, že strelec mal dokonca až tri zbrane. Šíria sa tiež nepotvrdené informácie od ľudí, že muž mohol mať aj mladšieho komplica. Strelec najprv údajne vystrieľal celú rodinu v jednom z miestnych panelákov a následne začal strieľať po okoloidúcich na ulici. V byte zastrelil päť osôb, ďalšieho človeka zastrelil, ktorý sa nachádzal vonku pri byte.

Na miesto činu dorazili rómski príbuzní obetí. Sú rozrušení a zo šoku sa nevedia spamätať.


"Momentálne sa polícia k incidentu nevyjadruje, hneď ako to bude možné, budú poskytnuté médiám oficiálne informácie," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrašková.

Ulice, na ktorých sa v Devínskej Novej Vsi strieľalo:


View Larger Map

Ako pre TASR uviedla očitá svedkyňa, obyvateľka tejto mestskej časti, počas čakania na zastávke Štefana Králika začula streľbu a následne videla prichádzať dve policajné autá. V tom prišiel autobus smerujúci do vnútra Devínskej Novej Vsi, do ktorého nastúpila a priblížila sa tak k miestu incidentu pred obchodom Terno na ulici Milana Marečku.
Z autobusu následne videla, ako postrelený zakrvavený muž uteká k sanitke. "Pán, ktorý tu nastúpil, povedal, že tam strieľa nejaký šialenec." Rozhlas v tom čase podľa jej slov začal hlásiť, aby ľudia nevychádzali z domu.

Do Devínskej Novej Vsi musel doraziť aj obrnený transportér.


Dopravu v Devínskej Novej Vsi už obnovili

Autobusy číslo 20, 21 a 22 už opäť premávajú do bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Informoval o tom hovorca Dopravného podniku Bratislava Peter Kavecký. Linky mestskej hromadnej dopravy odklonili predpoludním z bezpečnostných dôvodov. Devínskou Novou Vsou otriasla okolo 10:00 streľba. Neprežilo ju osem ľudí, vrátane páchateľa, ktorý spáchal samovraždu. Guľky zasiahli celkovo pätnásť osôb. V bratislavských nemocniciach leží trinásť pacientov, dvoch ošetrili na mieste činu a prepustili do domáceho ošetrenia. Medzi postrelenými sú aj trojročný chlapec a policajt. Podľa polície strieľal asi 50-ročný muž zo samopalu vzor 58, mal pri sebe aj dve guľové zbrane a osem plných zásobníkov.

Reakcie čitateľov z miesta činu:

Dobrý deň, videla som ho z balkóna...som v šoku. Mala som ísť do
práce...strieľal na ľudí, živé terče si z nich robil.
izvp

Aj ja bývam v Devínskej. Sedela som pri počítači a zrazu som počula, ako keby nejaké delobuchy alebo petardy alebo niečo také a tak som si pomyslela, že sa deti hrajú. Za chvíľku mi volá otec, aby som nevychádzala z domu, lebo keď mama išla do práce a stála na zastávke, chlapíka kúsok od nej postrelil do chrbta a on padol na zem, ale išiel autobus a tak rýchlo v obave nastúpila do neho. Potom iba videla ako strieľa po autách. Našťastie sa jej nič nestalo, ale mohla byť jednou z jeho obetí.
Žaneta

Presne o 10. hodine sme vyšli von z domu, išli sme na prechádzku s deťmi a začuli sme streľbu. Myslela som si, že sú to nejakí pyrotechnici. Zobrala som deti a vrátila som sa naspäť. Keď som si neskôr zapla televízor, zistila som, čo sa deje a že to bolo hneď vedľa nás, mali sme veľké šťastie. Čitateľka Saša

Boli ste svedkami tohto šialeného vyčíňania? Napíšte nám na tip@novycas.sk!

Krátko pred 10:00 došlo k streľbe v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Vyčíňanie šialenca si vyžiadalo až 8 mŕtvych a minimálne 14 zranených. Medzi obeťami je aj útočník.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zlomené srdce je pojem pre dočasný stav srdca, ktorý môže spôsobiť extrémny emočný alebo fyzický stres.
Deje sa vo vašom vzťahu TÁTO vec? Okamžite to ukončite! Odborník varuje
Ministerka hospodárstva Denisa Saková a predseda národniarov Andrej Danko
Danko pohrozil Sakovej: Čaká ju osud Dolinkovej?! Odpoveď ministerky znie jasne
Matthew Perry.
Foto
Rodina Matthewa Perryho († 54) prelomila mlčanie: Tušil herec, čo sa s ním stane?!
Neal Pionk (Winnipeg) a Martin Pospíšil (Calgary) v súboji pred bránkou.
Slovák v NHL dostáva náklad od fanúšikov: Idiotické, škodí celému tímu!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán dostal pozvánku do Gruzínska: Má sa stretnúť s premiérom
(ilustračné foto)
Exprezident TEJTO krajiny mal prežiť pokus o atentát! Desivé, čo sa dialo
(ilustračné foto)
Andy sa topil v jazere: PRAVDA o zomieraní! Naskočia vám zimomriavky, čo zažil
Vodič zaparkoval na priechode pre chodcov.
Váš Tip
Toto nemôže urobiť ani s 3 promile: Sledujte, kde zaparkoval vodič v Bratislave! Silná káva
Zima. (Ilustračné foto)
Dušičky prinesú prudkú ZMENU počasia: Pripravte sa, bude to drsné!
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru na trnavskej skládke odpadov.
Horí trnavská skládka odpadov! Zasahujú hasiči
(ilustračné foto)
Dobre sa pozrite na svoje uši: Máte tam TÚTO vec? Utekajte k lekárovi!
Televízia Markíza ponúkla moderátorke nemalé peniaze.
Foto
Veľká novinka! Už sa to nedalo utajiť: Známa moderátorka je TEHOTNÁ