Nemocničná strava je pojem sám osebe. Slovenské nemocnice, v ktorých sa pacienti aj chutne najedia, by sa dali porátať na prstoch. Určite k nim nepatrí ani tá, z ktorej nám poslal nešťastný pacient fotku tejto suchej večere.
Predpisy kážu jedlo hygienicky zabaliť, no aká je tu hygiena, keď si personál kuchyne dovolí položiť rovno na krajec chleba konzervu sardiniek a zabalené maslo? Keď si človek predstaví, kadiaľ všade krabička sardiniek a maslo putovali, aj stratí chuť do tohto predpisovo zabaleného jedla. O praktickej stránke otvárania sardiniek v nemocnici už ani hovoriť netreba.
Pacienti radšej zostali hladní, než by mali riskovať žalúdočné problémy zo špinavých obalov masla a sardiniek. Šťastím v ich nešťastí je, že sú v nemocnici a s prípadnými tráviacimi ťažkosťami sa môžu na lekárov obrátiť okamžite.
Máte aj vy podobnú skúsenosť z nemocnice? Diskutujte, alebo píšte na tip@novycas.sk svoje negatívne aj pozitívne postrehy a fotky, týkajúce sa nemocničnej stravy a nezabudnite pripísať aj nemocnicu, z ktorej pochádzajú!