Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2010 12:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Drsné VIDEO: Ďalšia obeť (15) šikany prehovorila!

Šikana v školách je späť! O poriadny problém sa postarali štyria maloletí chlapci, ktorí cez prestávku v Základnej škole v Senici zbili svojho spolužiaka.

Stretli ste sa so šikanou na školách? Napíšte nám na tip@novycas.sk!

Šikana v školách je späť! O poriadny problém sa postarali štyria maloletí chlapci, ktorí cez prestávku v Základnej škole v Senici zbili svojho spolužiaka. Incident sa odohral počas prestávky, keď učiteľka bola na chodbe. Janka (15) ťahali po dlažbe, kopali ho, škrtili a sadali mu na hlavu zadkom. Všetko to pritom na mobil snímala ich spolužiačka. Šokujúci prípad už rieši aj Okresná prokuratúra v Senici.

Štyria chlapci v Základnej škole v Senici hrôzostrašným spôsobom zbili svojho spolužiaka Janka. Chlapec nechcel ísť na počítače, pretože ich nemá rád. Chcel sa radšej učiť v triede. Podmienkou toho, aby celá trieda išla na počítače, bola spoločná dohoda. Keďže Janko bol proti, jeho štyria spolužiaci to vyriešili po svojom. Cez prestávku ho zmlátili. „Chytili ma a hodili v triede na zem. Potom ma držali pod krkom a kopali do mňa úplne všade. Do nôh, chrbta, rúk... Sadali mi na hlavu zadkom a ja som sa nedokázal brániť,“ opisuje strašné chvíle Ján. „Kričal som, aby už prestali, prosil som ich, plakal som a oni ma bili ešte viac,“ dodáva smutný chlapec.

Bitka trvala celú jednu prestávku a ostatné deti v 7. B sa len prizerali. Učiteľka, ktorá mala cez prestávku službu na chodbe, si pritom nič nevšimla. Celý incident si navyše jedna zo spolužiačok obete natočila na mobil. Nahrávku dostal aj brat obete a ten ju ukázal babke, ktorá Janka odmalička vychováva. „Nevedela som, čo mám povedať a začala som plakať. Už minulý rok mi Janko hovoril, že mu spolužiaci nedajú pokoj, dokonca mu napchali do nosa nejaký papier. Teraz to však prehnali, nemôžu mi predsa šikanovať vnuka,“povedala Jankova babka Gabriela Polakovičová (58).

Celú situáciu už rieši riaditeľ školy. „Včera ráno som sa rozprával s rodičmi chlapcov, ktorí bili Janka. Z incidentu sú úplne nešťastní. Tvrdili mi, že ich chlapci doma nikdy neboli agresívni. Už teraz majú všetci aktéri znížené známky zo správania,“ hovorí riaditeľ školy Krzysztof Siwiec. Podľa neho budú musieť učitelia prísnejšie dozerať na žiakov aj cez prestávky. „Takáto situácia sa nesmie opakovať. Som z toho veľmi sklamaný,“ netají riaditeľ školy.

Všetko má už teraz v rukách Okresná prokuratúra v Senici, ktorá prípad vyšetruje. Babička šikanovaného Janka vie, že jej vnuk v škole asi nezostane. „Určite pôjde do inej školy, nenechám ho predsa šikanovať,“ zdôraznila Gabriela Polakovičová.

VIDEO: Šikanovanie na škole


 



Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Bol otec dcéry Naomi.
Foto
Náhle zomrel MMA zápasník († 38): V minulosti tvoril pár so speváčkou Demi Lovato
Trnavčan sa dostavil na súd.
AktualizovanéFoto
Tomáš na súde záhadne mlčal! Advokátka prehovorila: TAKTO mali seniori († 69, † 70) zomrieť
Juraj Loj si navliekol Petrine šaty!
Foto
V SND museli prešívať: Juraj Loj sa navliekol do Vajdovej ŠIAT! Sledujte tú FOTO
Cloe-up view of a pharmacist hands holding merchandise.
Ak máte vysoký tlak, zbystrite: Sťahujú z trhu TENTO liek! Môžete ho ďalej užívať?
Foto
Prídu na Slovensko hviezdy?! ME do 21 rokov lákajú už teraz
(ilustračné foto)
Koniec jesennej idylky? Počasie vám pokazí plány: Čo očakávajú meteorológovia?
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Do krajiny dorazili obrovské záplavy: Muža padajúci strom, strašné, čo sa stalo deťom...
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Eskalácia napätia? Rozruch v krajine, ktorá je členom NATO
Foto
Frustrovaný Slovan, naštvaný Oremus: Pecararo zlomil hokejku o tvár Jasečka
Lion in a zoo
Nešťastie v zoologickej záhrade: Riaditeľku dotrhali 3 levy!
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Bývalý prezident Rudolf Schuster: Za svoju činnosť získal ocenenie!