V hlavnom meste však existuje aj trochu netradičná čínska reštaurácia. Keď uvidíte, ako tu skladujú mäso, pravdepodobne vás chuť na dobroty veľmi rýchlo prejde.
Pri predstave, že vám na tanier dajú mäso, ktoré hodiny či dokonca dni viselo na vešiaku na balkóne, sa zdvihne žalúdok nejednému. Na netradičný spôsob skladovania upozornili kamaráti Rasťo a Ivan, ktorí nám zaslali aj fotky. „Viackrát sme si všimli na balkóne čínskej reštaurácie Linda na Starej Vajnorskej na sušiaku visiace mäso. Hrozná predstava, že nám toto môže skončiť na tanieri,“ opisujú nechutný objav.
Napísali podnet hygienikom. „Povedali im že ide o mäso na osobnú spotrebu a nejednalo sa o hydinu, ale o bravčové mäso. Ťažko veriť, že toľko mäsa zjedia sami,“ dodali. Pri ďalšej návšteve už zaregistrovali namiesto hydiny visiace ryby. Nový Čas sa rozhodol, že situáciu preverí. Na balkóne reštaurácie na hákoch viseli ryby. V zahraničí to možno nie je nič výnimočné, vidieť to najmä pri mori, lenže na Starej Vajnorskej hneď vedľa reštaurácie sídli firma so zariadením na zber odpadu.
Oslovili sme prevádzkarku reštaurácie, či jedlo z balkóna servírujú hosťom. Tvrdila to isté, čo hygienikom. „Toto nepodávame zákazníkom, to jeme iba my, kvôli inej chuti.“ Nový Čas sa na čudné praktiky prevádzky opýtal aj Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ktorý na naše otázky odpovie dnes.
Je to proti hygienickým normám
Fotky sme ukázali riaditeľke Potravinovej komory Slovenska Jarmile Halgašovej. Podľa jej slov – ak takto skladujú jedlo určené zákazníkom, je to proti hygienickým normám. „Ak máte podozrenie, že prevádzkovateľ reštaurácie produkty ponúka spotrebiteľom, nedodržiava potravinové právo, je potrebné podať podnet na orgán úradnej kontroly potravín, ktorým je na Slovensku Štátna veterinárna a potravinová správa SR,“ tvrdí Halgašová.