Zázrak z prírody, ktorý vám nakopne imunitu a telo zaplaví množstvom vitamínov, minerálov či stopových prvkov, patrí na Slovensku k vyhľadávaným hubám. Tí pohodlnejší si ju kúpia v supermarkete alebo skočia do reštaurácie. Pre náročnejších konzumentov je tu však ešte jedna možnosť, ako sa k obľúbenej maškrte dopracovať.
Hliva ustricovitá vám pri troške šikovnosti môže vyrásť aj rovno pod nosom. Na domácu hlivu si robil zálusk aj čitateľ Peter. Zakúpil rovno 12-litrový substrát, z ktorého v priebehu polroka mal dopestovať viac ako 4 kg húb. Ešte predtým, ako sa pustil do práce, prečítal si informácie na neveľkej etikete. "Na obale ma hneď zarazila táto veta ´prerastanie do 30. 2. 2016´. Neviem o tom, že by existoval taký deň," napísal so smajlíkom čitateľ a pobavene dodal: "Mám naň teraz čakať?"