Každý hosť mal jedinú požiadavku: najesť sa nielen dobre, ale predovšetkým rýchlo. Mnohí, ktorí do Jasnej zavítali pracovne, oceňovali promptnosť obsluhy vo „vipke“, kde sa denne vystriedala viac ako tisícka ľudí. Staral sa o nich 150-členný personál. Aby to zvládli, denne musel snežný skúter absolvovať trať z Bielej púte pod Priehybu 150-krát.
Ešte predtým tam vyviezli 2,7 tony riadu a servisu, čo sa zmestilo do 12 veľkých paliet. Bolo to 5 000 tanierov, 4 700 príborov, 1 200 polievkových mís. „Pracovali od štvrtej hodiny ráno minimálne do polnoci. Večer v kuchyni pršalo viac ako vonku... Mohla za to tenká strecha na kuchyni, na ktorej sa vyzrážavala para a spôsobila dažďové prehánky v týchto priestoroch,“ prezradil šéfkuchár Ondrej, podľa ktorého návštevníkom najviac chutili špeciálne párky, ktorých vyrobili pre toto podujatia viac ako pol tony.