Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2016 17:44 | Šport | Tenis

Rybárikovú čaká tuhý boj s Azarenkovou: V noci pôjde naozaj o veľa!

Štvrťfinálový súboj slovenskej tenistky Madgalény Rybárikovej na turnaji WTA v americkom Indian Wells s Viktoriou Azarenkovou jej môže výrazne pomôcť k získaniu miestenky na OH v Rio de Janeiro.

Momentálne 97. tenistka sveta má šancu ešte viac si posilniť pozíciu v kvalifikačnom rebríčku na olympijský turnaj, na ktorý sa dostane 56 najlepších hráčok rankingu k 6. júnu 2016, no maximálne štyri z jednej krajiny. Rybáriková má splnenú povinnú kvótu štartov vo Fed Cupe, čo ju radilo pred začiatkom turnaja na postupové 53. miesto. Okrem toho si z Indian Wells 27-ročná tenistka už teraz odnesie minimálne 215 bodov do rebríčka WTA a posunie sa vpred.

Veľkou favoritkou zápasu je však trinásta nasadená Azarenková, držiteľka dvoch titulov z kalifornského turnaja. Bieloruská tenistka zažíva famózny vstup do sezóny, z doterajších 15 zápasov má bilanciu 14-1 a top 10 má už na dosah. Jedinou jej premožiteľkou v roku 2016 je Nemka Angelique Kerberová, s ktorou prehrala v januárovom štvrťfinále na Australian Open.

"Efektívnejšie sa pohybujem na kurte, čo je veľkou devízou mojej hry. Pracovala som hlavne na svojom servise, aby som ho ľahšie zvládala. Ešte však musím zlepšiť presnosť svojich úderov," cituje bieloruskú tenistku oficiálna stránka WTA.

 

Doterajšie výkony Rybárikovej na turnaji v Indian Wells sú príjemným prekvapením. Všetko odštartovala výhra nad nenasadenovou Britkou Laurou Robsonovou (7:6 a 6:2) v prvom kole, nasledovaná troma víťazstvami nad nasadenými hráčkami. Postupne vyradila tridsaťjednotku Austrálčanku Dariu Gavrilovovú (2:6, 7:5 a 6:4), sedmičku Švajčiarku Belindu Benčicovú (6:4, 3:6 a 6:4) a v osemfinálovom stretnutí jej v druhom sete za stavu 6:2 a 2:0 vzdala Talianka Roberta Vinciová, ktorá bola na turnaji nasadená ako deviatka.

Bilancia pred duelom hovorí v prospech Azarenkovej, proti Rybárikovej vyhrala oba vzájomné zápasy a nestratila v nich ani jeden set. Štvrťfinálový zápas je na programe v noci na piatok o 1.00 h SEČ.                  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Anglický bulvár nenechal na Slovane nitku suchú! A pozrite tie posmešky Čechov...
Na snímke nezaradený poslanec NR SR Richard Raši.
Obchodoval Hlas s poslancami okolo Huliaka? Ostrá reakcia! Raši a Tomáš prelomili mlčanie
Ilustračné foto.
Kosatky uviazli v rieke, spustila sa akcia! Kde nedosiahla technika, pomohli ruky záchranárov
Na archívnej snímke zdravotnícky pracovník z oddelenia prevencie a kontroly infekcií.
Smrtiaci vírus zabil ďalších ľudí: Pribúdajú aj nakazení! Lockdown NEBUDE?
Ilustračné foto. Pavol dostal nepodmienečný trest a zákaz sa k Pavlíne priblížiť. O pár rokov však môže byť podľa nej vonku.
Horor v slovenskej obci: Muž útočil na partnerku MAČETOU! Strašné, čo sa dialo
Francúzsko mobilizuje svoje vojenské zdroje! Pribehnú Izraelu na pomoc? Žiadosť o významné zasadnutie
Soukup skončil s viacerými nepeknými zraneniami.
Foto
Dokaličený Soukup prehovoril: Dopita rozpráva PI**OVINY! Dve verzie BITKY u Hanychovej
(ilustračné foto).
Veľký STRACH aeroliniek: Varovanie pre pilotov a odkláňanie letov! Čo najviac sa chcú vyhnúť TOMUTO miestu
Ilustračné foto
Veľký požiar v okrese Čadca! Horela drevenica aj rodinný dom: Škoda je veľká
Tréner Vladimír Weiss v objatí so synom
Čo sa deje v Slovane? Po slovách Guardiolu o konci mladého Weissa šokuje aj jeho otec
Na videosnímke, ktorú zverejnilo ruské ministerstvo obrany v utorok 24. septembra 2024, ruský vojak odpaľuje protitankovú strelu na pozície ukrajinskej armády na neznámom mieste.
Rana pod pás pre Ukrajinu? Rusko sa malo zmocniť ďalšieho mesta! Má veľký význam pre zásobovanie vojska
(ilustračné foto).
Záchranári žiadajú premiéra stiahnuť časť konsolidačného balíka: Ostro sa ohradzujú!