Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2016 11:00 | Šport | Hokej

Generálny manažér Maroš Krajči o zmenách v kabíne: Slovan prišiel o opory

Hokejový Slovan čakajú zmeny v kabíne. A treba dodať, že očakávané. Hoci by belasí chceli udržať opory z vlaňajšej sezóne, nie je to možné.

Jednoducho, konkurencia z KHL disponuje oveľa vyšším rozpočtom a finančnými možnosťami na nákup nových hráčov. Generálny manažér Slovana Maroš Krajči v rozhovore pre ruský Sport-Express priznal, že klub opustia dve najväčšie opory.

Z mužstva odchádza útočník Lukáš Kašpar a obranca Cam Barker. "Je to najproduktívnejší obranca súťaže v základnej časti. Dostal veľmi dobrú ponuku, ktorú nemôžeme prebiť. Máme platový strop, ktorý nemôžeme prekročiť," uviedol Maroš Krajči pre Sport-Express. A dodal, že z tímu odídu pravdepodobne aj ďalší hráči.

Otvoriť galériu

"Nemôžeme bojovať vo výške kontraktov s bohatými ruskými klubmi," priznáva.

 

Krajči vysvetlil, že v Slovane funguje vlastný platový strop, ktorý jednoducho klub nemôže prekročiť. Belasí sa už dohodli na spolupráci s jedným z kanadských brankárov, Krajči ale neprezradil, o ktorého z dvojice Brust - Garnett ide.

Zmluvy sa končia Nedorostovi, Jegličovi, Nagyovi, Sersenovi, či Surovému. S dvoma zo spomínaných hráčov sa už Slovan dohodol, s ostatnými rokuje.

V súvislosti s príchodmi sa spomína aj meno reprezentačného útočníka Martina Réwaya, Krajči priznal, že klub rokuje o jeho príchode. Generálny manažér tiež priznal, že Slovan sa už zbavil všetkých dlhov voči hráčom a v tejto sezóne dokázal uhrádzať výplaty načas.

Neodmysliteľnou súčasťou Slovana v KHL sú fanúšikovia. Aj v sezóne 2015/2016 viackrát zaplnili arénu do posledného miesta a vytvorili na štadióne elektrizujúcu atmosféru.

"Škoda, že sa sezóna začala už na konci augusta, v období pokračujúcich dovoleniek. Našťastie, na návštevnosť to malo minimálny dopad. V Európe sme v tomto ukazovateli klesli na 11. priečku, minulý rok sme boli siedmi. Je však skvelé, že sme pritiahli ľudí späť na štadión, na konci sezóny sme mali pravidelne vypredané. Samozrejme, pred ročníkom sme mali problémy a permanentky sme začali predávať neskôr. Teraz plánujeme vyriešiť všetko včas, aby boli diváci aj naši partneri spokojní. Na budúcnosť sa pozeráme s optimizmom," dodal Krajči.

Slovan predĺžil zmluvu so Šťastným

Slovan Bratislava predĺžil dnes kontrakt s Andrejom Šťastným. Dvadsaťpäťročný útočník sa s vedením klubu dohodol na spolupráci do 30. apríla 2018. Informoval o tom oficiálny web belasých.

Šťastný dosiaľ absolvoval všetky štyri sezóny Slovana v nadnárodnej súťaži. Začal ako hráč štvrtej formácie, no obetavosťou a bojovnosťou si postupom času vypýtal vyššie miesto v zostave a v uplynulom ročníku patril medzi opory druhej formácie so slovinským duom Žiga Jeglič - Rok Tičar. Odohral 43 stretnutí a nazbieral 22 bodov za trinásť gólov a deväť asistencií.

"HC SLOVAN Bratislava blahoželá Andrejovi Šťastnému k viacročnému kontraktu a želá mu minimálne takú úspešnú sezónu, akou bola tá predošlá," píše sa na oficiálnom klubovom webe. Dobré výkony vyniesli Šťastnému pozvánku do reprezentácie, kde pod vedením Zdena Cígera zabojuje o účasť na májovom svetovom šampionáte v Rusku (6-22. mája).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Slovenskí študenti zabojujú vo svete.
Váš Tip
Slovenskí stredoškoláci zabojujú na medzinárodnej súťaži: Prinesie im tento robot úspech?
Ed Sheeran zaspieval na želanie bežkyni.
Slávny spevák sa prihovoril bežkyni: Odpadnete, čo pre ňu urobil! Všetko je na VIDEU
V Bratislave došlo k vážnej dopravnej nehode.
Nehoda v Petržalke! Muž videl zrážku áut s cyklistami na VLASTNÉ OČI: Opísal hrôzu, ktorá sa tam stala
Odvolávanie Michala Šimečku.
Parlament bude po víkende opäť zasadať: Opozícia chce odvolávať hneď niekoľkých ministrov, aké sú šance na úspech?
Foto
Weiss je trénerský magnet na úspechy, kariéru mu pribrzdilo zranenie: Velikán oslavuje jubileum
Ryžový tanier s mletým mäsom 
Foto
Nemáte čas variť? Nezúfajte! Túto RÝCHLU a chutnú večeru pripravíte za pár minút
Ilustračné foto
Aktualizované
Príšerné následky výbuchu v uhoľnej bani: Z miesta hlásia množstvo obetí, desiatky baníkov stále bojujú o život
Izraelský protivzdušný obranný systém odpovedá na útok z Libanonu nad oblasťou Golanských výšin okupovaných Izraelom.
MASÍVNA ofenzíva hnutia Hizballáh! Na Izrael vystrelili vyše sto rakiet: Panika na severe krajiny
Boris Valábik bude dvojnásobným otcom.
Foto
Idol žien Boris Valábik prezradil krásnu novinku: Ich rodinka sa rozrastie! Dievčatko alebo chlapec?
Foto
Veľká radosť v rodine Valábikovcov: Boris bude dvojnásobným otcom!
Dovolenka na Zemplínskej Šírave.
Váš Tip
Na Šírave sa stretli milovníci rybárčenia: Takéto rekordy tam padali!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron
Týždne neistoty sú zažehnané, Macron vymenoval novú vládu: Pred sebou má veľkú úlohu