Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2016 05:55 | Správy | Domáce správy
Video

Dunaj vyplavil telo, no nepatrilo ekonómovi Filkovi: Prehovorila zdrvená matka!

Orava je otrasená. Obyvatelia Nižnej (okr. Tvrdošín) i okolitých obcí len krútia hlavami nad záhadným zmiznutím ich rodáka Martina Filka vo vodách Dunaja.

Nedokážu uveriť tomu, že bystrý ekonóm, ktorý svojím intelektom vynikal medzi spolužiakmi od detstva, by už nemusel byť medzi živými. Po nezvestnom mužovi pátrajú záchranári od Veľkonočného pondelka, keď sa nešťastne prevrátil v kanoe. Vo štvrtok vyplavila rieka v Hamuliakove nehybné telo. Okamžite sa začalo špekulovať o tom, či nepatrí práve známemu ekonomickému expertovi.

Ľudia na Orave si vypočuli v správach, že telo, ktoré sa vyplavilo v Hamuliakove, by mohlo byť Filkovo. „To je strašné...“ povedala suseda Martinových rodičov v Nižnej, kde vyrastal. Polícia však túto informáciu neskôr vyvrátila s tým, že telo nájdené v Dunaji Filkovi nepatrí. Otec Martin sa predpoludním vracal domov z nákupov celý v čiernom.

Otvoriť galériu

„Sme jeho rodičia, ale nechceme sa o tom teraz rozprávať,“ povedal zdrvene, keď vyšla pred dom aj zúfalá mama Oľga. „Príde čas, keď sa záchranárom ešte poďakujeme, ale teraz...“ len ťažko zo seba dostala mama. Nad záhadným zmiznutím Martina Filka krúti hlavou nejeden obyvateľ Nižnej. „Od malého chlapca si ho tu niektorí pamätajú. Takáto vec sa stane tak slušným, výnimočným ľuďom,“ zarmútene konštatuje sused.

Bol to výnimočný študent

 

Otvoriť galériu

 

Do reči nebolo ani rodine v Habovke, kde ešte stále žijú Martinovi starí rodičia. Stále nestrácajú vieru, aj keď tušia, že pravda môže byť boľavá. Správy o nešťastí zasiahli aj Martinových priateľov a blízkych, ktorí ho poznali už od študentských čias. „Nevieme tomu uveriť. Na škole bol jedným z našich najlepších žiakov. Vynikal tak výrazne, že som mu každý rok dával na konci školského roka dar - knihu. Všetci učitelia sú z toho smutní, dúfajú v malý zázrak, ale... Čosi nám hovorí, že už sa asi nestane,“ povedal smutne riaditeľ Gymnázia v Trstenej Štefan Krištofčák. V spomienkach na usilovného študenta sa k nemu pridal aj učiteľ fyziky Daniel Michna.

„Pálilo mu to najlepšie zo všetkých, a preto ho zobrali na ekonómiu. V tom čase to bola špičková škola, kam sa dostali len najlepší,“ zdôraznil fyzikár. Na gymnáziu zvažujú, že ak sa potvrdí úmrtie ich nadaného absolventa, na počest Filka zorganizujú súťaž v ekonómii.

Záchranári našli v rieke telo muža

Záchranári pátrajúci po Martinovi Filkovi boli vo štvrtok doobeda úspešní. Podarilo sa im nájsť telo plávajúce na hladine Dunaja s tým, že by mohlo patriť nezvestnému ekonómovi. Na miesto boli okamžite privolané policajné hliadky, ktoré uzavreli asi kilometrový úsek hrádze. Celá operácia trvala viac ako tri hodiny. Napokon sa však ukázal opak. „V tejto chvíli môžem povedať, že nájdené telo nepatrí nezvestnému Martinovi Filkovi,“ uviedol popoludní riaditeľ odboru poriadkovej polície Jozef Olekszy. Totožnosť muža je zatiaľ neznáma, jeho vek bol odhadnutý na 40 až 50 rokov. Pátranie teda pokračuje aj naďalej, zapojených je približne 40 záchranárov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke z videa, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany v nedeľu 8. septembra 2024, tank ruskej armády v Kurskej oblasti na území Ruska.
Aktualizované
Rozsiahle útoky na mesto Charkov: Rusko zasiahlo obytnú budovu!
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Trump do debaty nepôjde: Čo na to Harrisová?!
Ľubomír Belko patrí k brankárskym hviezdam Niké ligy.
Žilina mohla v lete prísť o svoju brankársku hviezdu: Belko ponuku z Talianska odmietol
Frustrated parents having an argument in the kitchen.
Je vo vašom živote PATOLOGICKÝ KLAMÁR? 10 znakov, pri ktorých treba spozornieť!
Na snímke bývalý český premiér Andrej Babiš.
Hnutie ANO vyhralo voľby: Účasť bola nižšia ako pred štyrmi rokmi
Nominantka Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb v USA Kamala Harrisová
Viceprezidentka prijala pozvanie do druhej predvolebnej debaty: Pridá sa aj Trump?
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Erdogan si želá stretnutie so sýrskym prezidentom: O čom s ním chce diskutovať?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého