A je to takmer svätá pravda. Vedci z Austrálie opäť preukázali, že pravidelná každodenná konzumácia jabĺk skutočne predlžuje život. Riziko predčasného úmrtia z akejkoľvek príčiny znižuje o viac ako tretinu. A účinok sa dostavuje už pri konzumácii desiatich deka tohto ovocia denne.
Je nutné však podotknúť, že je potrebné konzumovať jablko aj so šupkou, ktorá je veľmi bohatá na flavonoidy. Tie pôsobia v tele ako mocné antioxidanty, chránia pred voľnými radikálmi, starnutím buniek a rakovinou.
"Jablká patria k najväčším zdrojom flavonoidov ... My sme teraz dokázali, že zvýšený príjem jabĺk súvisí s nižším rizikom predčasného úmrtia na akúkoľvek príčinu aj rizikom úmrtia na rakovinu," tvrdí profesor Jonathan Hodgson z University of Western Australia. Jablká sú tiež zdrojom horčíka a draslíka. Obsahujú pektíny a vlákninu. Jediné jablko denne výrazne zlepší trávenie i celkové zdravie človeka.