Prinesú si hrnce, čerstvé potraviny a za cenu, akú nedostanete ani v reštaurácii, vám budú kuchtiť pred očami. Okrem klasického segedínu pripravujú aj špeciality molekulárnej gastronómie. Ceny za ich služby sa odvíjajú od cien surovín. Nápad sa zrodil v hlave dvoch vášnivých kuchárov. „Doma ľuďom chutí viac, je to pohodlnejšie a lacnejšie ako v reštaurácii,“ hovorí Peter Beneš (35).
Kuchárov do domu si nevedela vynachváliť Mirka (24) zo Žiliny: „Som unavená z celého týždňa a chceme s priateľom večerať doma,“ vraví mladá žena z Rajca, ktorá bola s kulinárskym umením dvojice kuchárov spokojná. Okrem zárobku si „muži v bielom“ odnášajú občas aj pikantné zážitky.
„Zákazníčka chcela, aby sme jej varili večeru trikrát do týždňa, a keď chodila po byte len v tielku a v sukničke, pochopili sme, že nečaká len na jedlo,“ smeje sa Erik. „Mali sme však aj divoké požiadavky - variť vo valentínskom kostýme, ktorým mali byť latexové nohavice. Jeden muž chcel, aby sme vytvorili na párty ženské prsia z grilovaného mäsa,“ uzavrel Peter.
Jarná špecialita kuchárov
Uvarenú šošovicu zmiešame so šalotkou a s mrkvou orestovanými na masle, dochutíme soľou a korením. Upečenú cviklu rozmixujeme na pyré a dochutíme. Ostrieža osolíme, okoreníme, potrieme maslom a zrolujeme, prepichneme špajdľou a opečieme zo všetkých strán. Servírujeme s blanšírovanou baby karotkou.