Ani teplo, ani zima. To je ideálne počasie na grilovačku. Posedenie s rodinou a priateľmi pri dobrom jedle má rád každý. Najväčším problémom je však čas a teplota, pri akej sa grilujú jednotlivé potraviny.
Napríklad kukuricu môžete grilovať aj bez toho, aby ste ju predvarili, stačí ju v šupke dať na rošt. Koľko si počkáte, kým si môžete vychutnať bravčové karé, steak či baklažán?
Otvoriť galériu
Ako správne grilovať.
Zdroj: anc
Dodržujte tieto tri rady
1. rozložte uhlíky
- uhlie rozmiestnite po celej ploche grilu
- jedine tak zaručíte dobré sálanie tepla
2. mäso neprepichujte
- či je hotové, zistíte pritlačením (čím tvrdšie, tým viac upečené)
- ak doň pichnete, vytečie všetka šťava
3. nepodlievajte
- ak mäso podlejete pivom, gril zasyčí a bude na ňom veľa popola
- pre pivovú arómu ho naložte radšej do marinády