Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2016 19:18 | Šport | Tenis

Prvý fedcupový deň podľa plánu: Schmiedlová si to proti Wozniakovej poriadne vydrela!

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového stretnutia o účasť v I1. svetovej skupiny Pohára federácie nad Kanadou 2:0.

O druhý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžila slovenská jednotka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá zdolala kanadskú dvojku Aleksandru Wozniakovú za 2:47 h 6:4, 4:6, 6:4. V úvodnom singli si Dominika Cibulková poradila s Francoise Abandovou za dve hodiny 4:6, 6:3, 6:1.

Schmiedlová môže v nedeľu spečatiť triumf Sloveniek, o 13.00 nastúpi v dueli jednotiek proti Abandovej. Proti skúsenej Wozniakovej začala nervózne a po strate podania v druhom geme prehrávala 0:2, následne však získala tri gemy v rade a v koncovke setu slávila úspech. Aj na začiatku druhého setu viedla Wozniaková 2:0. Slovenka síce rýchlo otočila na 3:2, no výhodu brejku neudržala a záver setu patril Wozniakovej. V treťom dejstve sa Schmiedlová po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Wozniaková síce vyrovnala na 4:4, no v deviatom geme stratila servis a Slovenka už šancu získať druhý bod z rúk nepustila, hoci čelila dvom brejkbalom.

"Bol to veľmi ťažký zápas. Veľmi si cením, ako som ho vybojovala. Wozniaková má v Pohári federácie výbornú bilanciu a vedela som, že ak ju chcem zdolať, musím hrať lepšie ako v uplynulých mesiacoch. Verím, že toto víťazstvo mi pomôže dostať sa z krízy. Súperka ma prekvapila, že hrala veľa "kopcov", možno som mohla ísť viac do toho, ale na antuke je to niekedy zložité. V druhom sete začala hrať Wozniakova agresívnejšie, no aj tak som si to mohla sama uhrať. V treťom sete som nevyužila vedenie 4:2, trochu som si to skomplikovala, no záver som našťastie zvládla," povedala Schmiedlová.

 

Lipták je rád, že prvý deň išiel podľa scenára

"Teší ma, že vedieme 2:0, oba zápasy však boli nerváky. Boli sme papierovými favoritmi a bolo by ťažké, keby sme ich prehrali. V nedeľu máme tri šance na zisk rozhodujúceho bodu. Pevne verím, že to zvládneme. Dominika sa na začiatku trochu hľadala, nereturnovala optimálne. Hneď v úvode si prehrala servis, čo jej nepridalo na pohode. Abandová nastúpila na zápas veľmi sebavedomá. Som rád, že na začiatku druhého setu Domča našla správny rytmus na returne. Koniec zápasu už bol v jej réžii. Pokiaľ ide o druhú dvojhru, Wozniaková potvrdila, že je skúsená. Je jednou z rekordérok vo Fed Cupe v počte odohratých zápasov. Kaja ma väčší potenciál, aký predviedla n kurte. Mentálne na tom nie je optimálne, ale každou vyhratou loptičkou jej rástlo sebavedomie. Bol to jeden z jej najlepších výkonov v poslednom obodrí. Toto víťazstvo jej môže veľmi pomôcť."

Kanadského kapitána Sylvaina Bruneaua mrzelo, že jeho tím nezískal v sobotu ani bod. "Boli to náročné zápasy. Som hrdý na obe dievčatá, nechali na dvorci všetko. Som spokojný s hrou, ktorú predviedli. Klobúk dolu aj pred výkonmi oboch Sloveniek, v rozhodujúcich momentoch hrali výborne. Zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či v nedeľu urobím nejakú zmenu. Abandová i Wozniaková odohrali náročné zápasy, musím sa s nimi porozprávať."

Slováci majú čo oplácať

Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný súboj oboch krajín, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky majú Kanaďankám čo odplácať. V apríli 2014 totiž prehrali na harde v Quebecu 1:3 a vypadli zo svetovej skupiny. Začiatkom februára podľahli doma Austrálii 2:3 a rovnako ako vlani musia bojovať o zotrvanie v druhej najlepšej osmičke. Kanaďanky pricestovali do Bratislavy bez svojej líderky Eugenie Bouchardovej, ktorá utrpela minulý týždeň na turnaji v americkom Charlestone zranenie brušného svalu.

 

Baráž o účasť v II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Slovensko - Kanada 2:0 po prvom dni

Dominika Cibulková - Francoise Abandová 4:6, 6:3, 6:1

Anna Karolína Schmiedlová - Aleksandra Wozniaková 6:4, 4:6, 6:4

 

Nedeľa 13.00 Schmiedlová - Abandová, Cibulková - Wozniaková, Jana Čepelová, Cibulková - Sharon Fichmanová, Charlotte Robillardová-Millettová

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Irán mal na útok použiť hypersonické rakety Fattáh.
Irán mal použiť hypersonické rakety: Kto dal pokyn na útok?
Projektily letia oblohou nad Jeruzalemom, siréna varuje pred prichádzajúcimi raketami vystrelenými z Iránu na Izrael v Jeruzaleme v utorok 1. októbra 2024.
Aktualizované
Svet odsudzuje útok Iránu na Izrael: Varovanie a výzvy pokračujú, toto im odkazujú
Ľudia sa kryjú na okraji cesty, keď siréna varuje pred prichádzajúcimi raketami na diaľnici smerom na Jeruzalem, utorok 1. októbra 2024.
Foto
Izrael sa spamätáva z útoku: Šrapnel z iránskej rakety zabil Palestínčana
Na snímke vpravo Erling Braut Haaland (Manchester) a vľavo Cesar Blackman (Slovan)
Foto
ŠK Slovan Bratislava - Manchester City ONLINE: Belasí v závere výrazne zaostávajú
Na snímke vpravo Erling Braut Haaland (Manchester) a vľavo Cesar Blackman (Slovan)
Foto
ŠK Slovan Bratislava - Manchester City ONLINE: Belasí v závere výrazne zaostávajú
Väzenie (ilustračná fotografia).
Ukrajinskí a ruskí zajatci si prechádzajú peklom: OSN hovorí o MUČENÍ
Foto
Mamička († 30) prišla o svoje bábätko, potom sa stalo NAJHORŠIE: Fatálna chyba lekárov?
Foto
Poznáme zostavy na zápas Slovana proti Manchestru: Haalandova účasť rozlúsknutá!
Nový fanshop Slovana Bratislava bol oficiálne otvorený.
Foto
Nový fanshop Slovana Bratislava spôsobil obrovský ošiaľ: Koho dresy sa vypredali ako prvé?
Generálny tajomník OSN António Guterres.
Guterres odsúdil ďalšiu eskaláciu v konflikte na Blízkom východe: Toto sa musí zastaviť, tvrdí
Séria nešťastných udalostí viedla k tragickej smrti všetkých na palube.
Foto
Lietadlo do Prahy letelo hodiny bez riadenia, potom sa tragicky zrútilo: Nebyť TEJTO CHYBY, všetko mohlo byť inak!
Ľudia sa kryjú na okraji cesty, keď siréna varuje pred prichádzajúcimi raketami na diaľnici v izraelskom meste Šoreš v utorok 1. októbra 2024.
Aktualizované
Raketový útok sa SKONČIL! Izraelská armáda upokojuje: Ľudia môžu vyjsť z krytov