Miloš so svojím kuchárskym majstrovstvom začínal v malej reštaurácii v Bošanoch ešte ako študent strednej školy. Keď mu v treťom ročníku škola umožnila vycestovať za prácou do Grécka neváhal ani chvíľu. "Keďže som nebol najlepší študent, jazyk som príliš neovládal, a tak som musel umývať riady čistiť zemiaky a robiť pizzu," spomína na úplné začiatky mladý Slovák.
Obrovský zlom nastal, keď na súťaži Gastro Cup v Brne spomedzi stovky súťažiacich oslnil porotu svojím jedlom natoľko, že skončil na treťom mieste. Slávnym sa stal aj na Facebooku, vďaka svojmu originálnemu nápadu. Ako "chef de partie" na výletnej lodi S.S. Mária Terézia chcel svojim slovenským kolegom urobiť radosť tradičným jedlom. Voľba padla samozrejme na halušky.
"Robiť ich pre 50 ľudí starým klasickým spôsobom z lopatky a nožíkom ich hádzať do hrnca by zabralo strašne veľa času, tak som sa rozhliadal čo by som asi mohol použiť. Keď som zbadal kolegu ako niesol debničku, hneď som vedel, že som našiel, čo som hľadal. Po umytí som začal cez ňu robiť halušky, kolegovia sa smiali, fotili a neverili, cez čo ich robím," popisuje situáciu v ktorej fotka vznikla kuchár. "Samozrejme im veľmi chutili," dodáva Miloš. Jeho fotka sa na Facebooku stretla s obrovským úspechom a zdieľali ju stránky po celom svete. Originál si vyslúžil viac ako 15-tisíc lajkov a stovky zdieľaní.
Teraz maká mladý Slovák ako Sous-Chef pre hotel Hilton London Tower Bridge. Na všetko, čo doteraz dosiahol je právom hrdý. "Dokázal som všetkým, čo ma podceňovali a hovorili, že na to nemám, že vďaka tvrdej práci a snahe môže každý dosiahnuť svoje sny," tvrdí kuchár. A čo je jeho najväčším snom? "Stať sa slávnym šéfkuchárom a jedného dňa si otvoriť vlastnú reštauráciu," predpovedá Miloš.
Dosiahli ste netradičný úspech, o ktorom by malo vedieť celé Slovensko? Napíšte nám na tip@novycas.sk