Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2016 15:15 | Šport | Šport mix

Dominika oslávila narodeniny víťazstvom: Po drámach prišla semifinálová pohoda!

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do finále dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride. V semifinále po kvalitnom koncentrovanom výkone deklasovala americkú kvalifikantku Louisu Chiricovú 6:1, 6:1 a dala si pekný darček k piatkovym 27. narodeninám.

V dueli o šiesty titul na WTA Tour nastúpi v sobotu proti víťazke súboja medzi Rumunkou Simonou Halepovou a Austrálčankou Samanthou Stosurovou. Pre Cibulkovú to bude už tretie tohtoročné finále. V apríli v Katoviciach sa tešila zo zisku cennej trofeje, koncom februára v mexickom Acapulcu prehrala po trojsetovej bitke s Američankou Sloane Stephensovou. V španielskej metropole má už istú prémiu 447.699 eur pred zdanením a 650 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 26. mieste, v prípade zisku titulu by sa mala posunúť tesne za prvú dvadsiatku.

Cibulková predviedla v uplynulých troch kolách v Madride tri úspešné obraty, v dueli proti 19-ročnej Američanke kráčala od začiatku pevným krokom za víťazstvom. Slovenka mala taketový nástup, dvakrát prelomila súperkino podanie a vybudovala si náskok 5:0. Chiricová, ktorá sa na budúci týždeň predstaví na turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave, následne odvrátila hrozbu "kanára". Cibulková však pri vlastnom servise spečatila zisk prvého setu, zakončila ho úspešným stopbalom.

Zverenka trénera Mateja Liptáka tlačila súeprku do defenzívy. Pri dlhších výmenách umne menila rytmus hry a účinne využívala dropšoty. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii staronovej slovenskej jednotky. Po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila po víťaznom forhendovom longlajne v poradí druhý mečbal.

Otvoriť galériu
Cibulková mala z postupu do prvého finále na turnaji so štatútom Premier Mandatory veľkú radosť. "Krajší darček k narodeninám som si ani nemohla dať. Možno v telke to vyzeralo tak, že som ju vyčistila, ale nebolo to až také ľahké, ako ukazuje konečný výsledok. Tri úspešné obraty mi dodali veľa sebavedomia a dnes som hrala veľmi dobre. Dôsledne som dodržiavala taktiku, na ktorej sme sa dohodli s trénerom Maťom Liptákom. K ničomu som ju nepustila, ani k jej obľúbeným obiehačkám. Od prvej lopty som išla do toho, diktovala som tempo a nemala som výkyvy. Menšia zápletka tam bola iba za stavu 1:1 v druhom sete. Pri svojom podaní mala veľa gembalov, no vždy som sa do toho zakúsla a napokon som získala gem vo svoj prospech, čo ju definitívne zlomilo. Nemyslela som na skóre. Išla som od fiftínu k fiftínu a hrala som počas celého zápasu agresívne, švihala som do toho," povedala pre TASR Cibulková, ktorá si netrúfala predpovedať, kto bude jej finálovou súperkou. "Bude sa na to dobre pozerať, keď viem, že som vo finále. Uvidíme, ktorá z nich vyhrá. Teším sa na pekné finále."  

 

ženy - dvojhra - semifinále:
      Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Louise Chiricová (USA) 6:1, 6:1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ľudia sa kryjú na okraji cesty, keď siréna varuje pred prichádzajúcimi raketami na diaľnici smerom na Jeruzalem, utorok 1. októbra 2024.
Foto
Izrael sa spamätáva z útoku: Šrapnel z iránskej rakety zabil Palestínčana
Na snímke vpravo Erling Braut Haaland (Manchester) a vľavo Cesar Blackman (Slovan)
Foto
ŠK Slovan Bratislava - Manchester City ONLINE: Belasí v závere výrazne zaostávajú
Na snímke vpravo Erling Braut Haaland (Manchester) a vľavo Cesar Blackman (Slovan)
Foto
ŠK Slovan Bratislava - Manchester City ONLINE: Belasí v závere výrazne zaostávajú
Väzenie (ilustračná fotografia).
Ukrajinskí a ruskí zajatci si prechádzajú peklom: OSN hovorí o MUČENÍ
Foto
Mamička († 30) prišla o svoje bábätko, potom sa stalo NAJHORŠIE: Fatálna chyba lekárov?
Foto
Poznáme zostavy na zápas Slovana proti Manchestru: Haalandova účasť rozlúsknutá!
Nový fanshop Slovana Bratislava bol oficiálne otvorený.
Foto
Nový fanshop Slovana Bratislava spôsobil obrovský ošiaľ: Koho dresy sa vypredali ako prvé?
Generálny tajomník OSN António Guterres.
Guterres odsúdil ďalšiu eskaláciu v konflikte na Blízkom východe: Toto sa musí zastaviť, tvrdí
Séria nešťastných udalostí viedla k tragickej smrti všetkých na palube.
Foto
Lietadlo do Prahy letelo hodiny bez riadenia, potom sa tragicky zrútilo: Nebyť TEJTO CHYBY, všetko mohlo byť inak!
Ľudia sa kryjú na okraji cesty, keď siréna varuje pred prichádzajúcimi raketami na diaľnici v izraelskom meste Šoreš v utorok 1. októbra 2024.
Aktualizované
Raketový útok sa SKONČIL! Izraelská armáda upokojuje: Ľudia môžu vyjsť z krytov
Rearview shot of a young soldier standing at a military academy and saluting
USA posilňujú svoje jednotky na Blízkom východe: Hovoria o vážnych následkoch
Sex má pre naše telo blahodárne účinky
Slovákov trápi chúlostivý problém: Bratislava sputila testovanie zdarma! Prípadov rýchlo pribúda