Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2016 09:59 | Šport | Hokej

Krčmy v príprave na ostro sledovaný zápas: Budú sa tešiť Maďari alebo Slováci?

Opäť vzplanú silné vášne! Horúco bude nielen na ľade, ale aj v hľadisku a najmä pri televíznych obrazovkách. Dnešný prvý zápas našich hokejistov na majstrovstvách sveta proti Maďarsku dostane do varu milióny divákov v oboch krajinách.

V dávnej minulosti sme tohto súpera valcovali, no posledné súboje už boli vyrovnané, a dokonca sme aj prehrali! Pri sledovaní zápasu, v ktorom budú emócie vybičované do krajnosti, sa v krčmách v slovensko-maďarskom pohraničí stretnú oba fanúšikovské tábory. Bude sa po zápase piť na oslavu naša slivovica alebo maďarská barackovica?

 

Slováci si dobre pamätajú najmä na dva zápasy s Maďarskom z  rokov 2003 a 2009, ktoré poriadne poznačili duše všetkých fanúšikov... „Zápas sme spočiatku podcenili a v druhej polovici už to nešlo otočiť,“ spomína si na prehru Slovákov s Maďarmi 2:4 v roku 2003 bývalý reprezentačný útočník Michal Hudec. „Odvtedy urobil súper veľký pokrok, hral na majstrovstvách, jeho hráči pôsobia v kvalitnej EBEL lige a majú v tíme legionárov. Je to možno klišé, ale hokej sa naozaj vyrovnáva. Určite sa neoplatí podceniť ich – aj dnešný zápas sa rozhodne v hlavách,“ zdôrazňuje Hudec, ktorý v minulej sezóne vybojoval s Novými Zámkami historický postup do Tipsport ligy.

Otvoriť galériu

Komu sa podľa neho budú držať palce v tomto pohraničnom meste? „Je tam veľký hokejový boom. Po dľa mňa budú určite fandiť Slovákom!“ Na MS 2009 vo Švajčiarsku sme boli doslova krôčik od blamáže - víťazný gól dal 13 sekúnd pred sirénou Bartečko. „Mali sme skvelý nástup, po dvoch tretinách bolo 3:1. Potom sme však poľavili, dostali dva góly a  prišlo trápenie,“ spomína útočník Michal Handzuš. Čo by odkázal nášmu terajšiemu výberu, aby sa nerváky neopakovali? „Určite nejaká nervozita bude, ide o prvý zápas. Ale treba hrať sebavedome, pokúsiť sa dať rýchle góly. Ak to bude vyrovnané, bude to o to ťažšie. Verím, že chalani to zvládnu a úspešne vstúpia do turnaja,“ dodal Handzuš.

Otvoriť galériu

Strhne sa mela?!

Búrlivú atmosféru očakávajú v novozámockom pube v Aréne Bago, kde dnes zavítajú fanúšikovia so slovenskými aj maďarskými zástavami. „Očakávame nielen veľa ľudí, ale aj vynikajúcu atmosféru,“ hovorí manažér podniku Viktor Petrík. Na návštevníkov a fanúšikov hokeja sa už od štvrtka chystali naozaj poctivo „Pri objednaní štyroch pív je piate zdarma. Kto si prinesie klobásy alebo mäsko, môže si ich na záhradnom grile zadarmo urobiť. A možno ešte niečo vymyslíme. Očakávam, že na derby prídu fanúšikovia oboch táborov, takže tu bude skvelá atmosféra,“ dodal Petrík, ktorý neočakáva, že by si fanúšikovia skočili do vlasov.

Veštkyňa Zana: Môžeme uspieť

Otvoriť galériu
Veštkyňa Zana.
Zdroj: anc

V tíme máme mladú krv, mladé pušky, ktoré majú potenciál sa na tomto šampionáte presadiť. Z tímu ide energia, ktorá by sa pri správnom usmernení trénermi mohla pretaviť do úspechu.Pokiaľ budú hrať tímovo, nebudú sa vy vyšovať a pôjdu do zápasov so zdravým sebavedomím, môžu náš všetkých doma príjemne prekvapiť.

Cígerov výber v číslach

11. majstrovstvá sveta absolvuje Dominik Graňák, ktorý je so 158 štartmi najskúsenejší.

32 rokov má najstarší hráč v slovenskom kádri, je ním Dominik Graňák.

20 rokov má najmladšíčlen - obranca Chris-tián Jaroš, ktorémupred rokom ušlamiestenka na MS.

7 nováčikov je v slovenskom tíme. Sú to: brankár Samuel Baroš,obranca Christián Jaroš a útoč-níci Martin Bakoš, Tomáš Hrnka, Marek Bartánus, PavolSkalický a Peter Cehlárik.

4 z NHL

Obrancovia: Andrej Sekera (Edmonton), Martin Marinčin (Toronto)

Útočníci: Marko Daňo (Winnipeg), Tomáš Jurčo (Detroit)

7 z KHL

Šestica zo Slovana Bratislava (Michal Sersen,Ivan Švarný, Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský) a Andrej Meszároš (Novosibirsk).

5 z českej extraligy

Sú to: Branislav Konrád (Olomouc), JurajMikuš (Sparta), Vladimír Dravecký (Třinec),Tomáš Marcinko (Pardubice) a Martin Bakoš(Liberec).

5 zo SHL

Najvyššej švédskej súťaže, sú to: Július a Libor Hudáčkovi (obaja Örebro), Dominik Graňák(Rögle BK), Christián Jaroš a Peter Cehlárik (obaja Lulea).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, Novy Cas, kan, juh, jb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Podpredseda Národnej rady Tibor Gašpar (vľavo) a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Gašpar o Šutajovi Eštokovi a poste predsedu parlamentu: Pokiaľ sa tak rozhodne, budem to rešpektovať
Problematická križovatka ešte nie je dokončená.
Problémy Prešovského kraja: Ešte nedostaval kruháč a už zaň dostal mastnú POKUTU! Čo je za tým?
Ukrajinskí vojaci sa vezú na tanku po návrate z Ruska  pri rusko-ukrajinských hraniciach v Sumskej oblasti na Ukrajine 15. augusta 2024.
Ruská armáda obsadila dedinu na východe: Otvára sa im tak cesta k priemyselnému centru
Eva Evelyn Kramerová
Foto
To kedy stihla?! Evelyn ukázala SCHUDNUTÉ telo a OSÍ DRIEK v nohavičkách
Šéf európskej diplomacie Josep Borrell,
Šance na prímerie v Gaze sa zvýšili: Vyhlásil to šéf európskej diplomacie Josep Borrell
Blcháč (druhý zľava) na fotke z roku 2020 pri vzniku strany Hlas.
Foto
Poslancovi Hlasu diagnostikovali rakovinu: Boj s chorobou tajil dlhé mesiace
(ilustr. foto)
Prepúšťanie väzňov vo Veľkej Británii: Čo tým vláda sleduje?
Agáta si servítku pred ústa rozhodne nedávala.
Foto
Podstúpi Agáta Hanychová PLASTIKU? V zásadnom kroku ju brzdí STRACH zo smrti
Martin Halás, analytik a predseda správnej rady Inštitútu sociálnej demokracie (ISD)
Analytik o finančných problémoch obyvateľov: Dôsledok nezmyselných opatrení! Dá sa ťažká situácia zvrátiť?
Na snímke hasiči zasahujú po ruských útokoch na mesto Záporožie, metropolu rovnomennej oblasti na juhu Ukrajiny v nedeľu 29. septembra 2024.
Rusko v noci útočilo na Ukrajinu: Podnikli vlnu vzdušných útokov
(ilustr. foto)
Opoziční poslanci predkladajú návrh o odškodnení: Týkať by sa mal nezákonne vykonaných sterilizácií
Bývalý český hokejista Petr Míka priznal problémy s alkoholom.
Otvorená spoveď českého hokejistu: Stal som sa alkoholikom!