Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2016 18:00 | Šport | Hokej

Rusi tentokrát suverénni: Vychádzajúca hviezda NHL Panarin mal prsty vo všetkých góloch!

Vo svojom treťom zápase 80. hokejových MS vyhral v pondelok v Moskve domáci tím nad Lotyšskom 4:0.

Ruský koncert predviedol Artemij Panarin, naopak Lotyši predviedli sériu príšerných presiloviek, v klasických nevedeli puk zasunúť do bránky ani v čisých poizíciách a dve dvojnásobné výhody odohrali priam bezprizorne.

"Zborná" sa v ďalšom dueli základnej fázy predstaví až po dvojdňovej pauze, jej súperom vo štvrtok o 19.15 SELČ bude Dánsko. Lotyši nastúpia o deň skôro 15.15 proti Švajčiarsku.

Lotyšsko - Rusko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Góly: 21. Panarin (Dacjuk), 28. Dadonov (Šipačov, Panarin), 48. Šipačov (Panarin, Dadonov), 58. Panarin (Čudinov, Šipačov). Rozhodcovia: Fonselius (Fín.), Wehrli (Švaj.) - Nieminen (Fín.), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 4:5 na 2 min., navyše: 29. Jemelin 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

 

Zostavy:

Lotyšsko: Merzlikins - M. Širokovs, Galvinš, Siksna, Sotnieks, Andersons, Jerofejevs, Cibulskis - Abols, Girgensons, Daugavinš - A. Širokovs, Redlihs, Skvorcovs - Indrašis, Džerzinš, Bukarts - Bičevskis, Meija, Kulda - Pavlovs

Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Antipin - Telegin, Dacjuk, Mozjakin - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ľubimov, Kalinin, Plotnikov - Širokov, Burmistrov

Priebeh hry

Zaujímavá prvá tretina nepriniesla žiadne góly najmä preto, že Rusi nedokázali prekonať Merzlikinsa. Tutovku zahodil Dadonov a potom lotyšský brankár zázračne rukoväťou eliminoval strelu Panarina. No práve druhý ruský útok sa presadil v nasledujúcej časti. Panarin od mantinelu príklepom odklial čaro súperovej svätyne a potom vyrobil akciu na druhý gól - za bránkou vybojoval puk, senzačne ho poslal pred bránku Šipačovovi a po jeho krížnom prísune Dadonov zakončil do odkrytej siete. Rusi hrali systémovo umne, Panarin v sólo-kontre trafil žŕdku, ale niektorí jeho spoluhráči urobili individuálne chyby zbytočnými faulami. Jemelin išiel za surového "koňara" predčasne do kabín a Lotyši mali 5-minútovú presilovku. V nej pálili ostošesť a prvé štyri minúty ju hrali dobre, lenže Bobrovskij chytil gólovky aj na dva zápasy. Vo vyše minútovej prevahe o dvoch hráčov pôsobili Lotyši naopak bezzubo, trestuhodne ju prehajdákali a hoci si následne vypracovali ďalšie dve čisté šance, po dvoch tretinách prehrávali 0:2. Trest prišiel v tretej časti opäť vo vydaní Dadonovovej formácie, ktorej šéf bol tentoraz na začiatku akcie, cez Panarinovu diagonálu pred bránkovisko na pohotovú čepeľ Šipačova. Následný gól Mozjakina neplatil, Lotyši opäť pálili slepými v ďalšej početnej výhode a v jej závere nevyužil kontrovú tutovku Šipačov a podobne dopadol o pár minút neskôr. V závere Lotyši predviedli ďalšiu príšernú presilovku o dvoch hráčov, hrali ju bez brankára šiesti na troch, ale tretina z nich sa ani nedostala do kolotoča, keďže to hrali na obrancov, páliacich do padajúcich tiel protivníkov. Na záver dvojminútového trápenia sa pobaltský tím previnil a Panarin predviedol hru a streľbu v početnej výhode štvrtým gólom zbornej.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vládne konsolidačné opatrenia nahnevali Slovákov
Foto
Konsolidačné opatrenia nahnevali Slovákov: Politici by mali začať šetriť od seba! Čo sa ľudí najviac dotklo?
Ivana okrem žiaľu po tragickom úmrtí syna sužuje hnev na talianskeho rapera.
Foto
Na Ivanovho syna († 9) na katolíckom festivale spadla bránka: Otec nerozumie bezcitnosti známeho rapera
Kadyrov sa sťažuje, že auto mu nejde.
Tak to je bizár! Musk dal Kadyrovovi Cybertruc, no teraz... Bojovníkovi ostali oči pre plač
Dvojica spolu randí krátko.
Foto
Rozvášnená Sklenaříková ukázala NOVÉHO priateľa! Horúce bozky na červenom koberci: Aha, koho ulovila
Karsci sedel vzadu v aute. Po zrážke, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.
Foto
Nezvratný osud? Smrť verného fanúšika Karcsiho († 63) cestou zo zápasu: Zomrel v aute, v ktorom nemal byť!
Mačák (v krúžku) získal so spoluhráčmi veľa úspechov.
Foto
Smutná správa pre športový svet! Bolestivý koniec futbalistu Jara Mačáka († 50): Ku koncu už len šepkal
Ilustračné foto
Foto
Horor v Zázrivej: Úchylák lákal malé školáčky do auta! Jedna z nich skončila v nemocnici
Robert Fico znižuje DPH na potravinách, ktoré ľudia kupujú najčastejšie.
Fico a Takáč sľubujú lacnejšie potraviny: Ako si vláda posvieti na obchodníkov?
Herečka bola považovaná za sexsymbol 50. rokov.
Foto
Žijúca legenda: Sophia Loren oslavuje 90. narodeniny! Spoznáte ju ešte?
Mohamed Al Fayed († 94), otec Dodiho Al Fayeda († 42), ktorý bol priateľom lady Diany († 36), bol posmrtne obvinený zo znásilnenia.
Foto
Priateľ († 42) princeznej Diany († 36): Temné ODHALENIE o jeho otcovi († 94)! Otrasné, čo mal robiť ženám
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Tragický útok v Rotterdame: Ozbrojený muž zaútočil na viacero osôb
Britský minister zahraničných vecí David Lammy vyzval vo štvrtok na okamžité prímerie medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizballáh.
Britský minister zahraničných vecí vyzval na okamžité prímerie: Reaguje tak na eskaláciu napätia